Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION:

Neven Subotić potvrdio je da je jedan od najspecifičnijih fudbalera današnjice, trenutno je bez kluba i piše knjigu.

U razgovoru za nemački portal RBB24, Subotić je rekao da je za njega sport svetinja i da će uskoro biti objavljena njegova knjiga.

Subotić ima 32 godine i pažljivo bira klubove, nedavno je nosio dres Altaha u Austriji, prethodno je imao epizodu u turskom Denizliju.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je adut Union Berlina, u koji je došao iz Sent Etjena.

Kruna karijere bio mu je Dortmund, nosio je i dres Srbije, a odluka da ostane bez kluba, mnoge je „bacila u rebus“ da li se bliži kraj karijere.

„Ne bih još išao tako daleko. Imao sam nekoliko ponuda tokom leta, ali u fudbalu sam 15 godina i znam tačno šta želim. Ako to ne nađem, ne želim da idem bilo gde, da prihvatam bilo šta. Mora da bude dobro i po mene i po klub, za trenera, za tim. Ako se neka od tih kockica ne uklapa na način da može da donese uspeh, mene to ne privlači.“

Sve veće sume novca se obrću u fudbalu.

„Sport sam po sebi je prelepa stvar. Ne mogu da objasnim koliko mi znači. Bez obzira na biznis, sport je za mene nešto sveto, nešto što delimo među sobom, što stvara zajednice, društvo. Ali sport ne postoji u vakumu. Postaje sve više komercijalizovan. Uključeno je mnogo novca, od kojeg i ja zarađujem. Jasno je, međutim, da svakom novom godinom i svakim novim transferom sve postaje sve apsurdnije.“

Poznato je da pomaže afričkom stanovništvu koje nema vodu, fondacija Subotića u najsiromašnijim delovima obezbeđuje najosnovniju životnu potrebu.

„Sve to se nije desilo preko noći. Moji roditelji su me tako učili. Naravno i ljudi iz mog okruženja sa kojima sam živeo. Zato sam sada počeo da pišem knjigu koja će biti dostupna svima u junu 2022. godine. Prošle su godine dok nisam došao na nivo da sam sebe definišem i odlučim šta želim od života“, zaključio je Neven Subotić.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar