Dušan Tadić, Foto: Printscreen Youtube Sport klub

Srpski fudbaler Dušan Tadić srećan je zbog pobede Srbije nad Azerbejdžanom i što naša reprezentacija sada odlučuje o plasmanu na Mundijal u okršaju sa Portugalom.

Srbija je u utorak uveče na stadionu „Rajko Mitić“ slavila sa 3:1, a treći gol je postigao upravo Tadić sa penala u 83. minutu, ali nije bio starter u tom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

„Morali smo da budemo oprezni zbog žutih kartona, nije bitno ko igra, mislim da se pokazalo od početka, od kada je Stojković došao da smo kao ekipa i tim, svako ko igra pokušava da ispuni sve moguće zadatke i najbitnije je da smo pobedili“, rekao je Tadić posle meča za Sport klub.

Pored Tadićevog, da pogotka za „Orlove“ upisao je Dušan Vlahović, u 30. i 53. minutu. Onaj drugi je bio posebno važan jer je Azerbejdžan u nadoknadi prvog dela izjednačio kiksom Predraga Rajkovića.

„Jeste, imali su oni možda jednu priliku u prvom poluvremenu, ali smo i mi imali dosta šansi. Najbitnije je kad smo postigli taj drugi gol, naravno da je bilo mnogo lakše i mislim da je bilo dobrih stvari u igri“, kaže Tadić.

Za njega je, kako kaže, bila prihvatljiva situacija u kojoj se Srbija nalazi sada pred kraj kvalifikacija u grupi A. Srpski tim ima 17 bodova, jedan više od Portugala na prvom mestu grupe, ali Portugalci imaju meč manje.

„Naravno da bi bilo, nema ništa lepše, igramo protiv Portugala za prolaz, tako da eto, sve je na nama“, ocenjuje Tadić.

Prokomentarisao je i situaciju iz 83. minuta kada je Vlahović mogao da upiše het-trik, ali je Tadić preuzeo odgovornost da izvede jedanaesterac, drugi na meču dosuđen za Srbiju. Sa tribina su se tada začuli i sporadični zvižduci publike.

„Pa dobro, dao je dva gola, ja sam mu rekao da ću mu dati još jedan, ali nije bilo prilike. Biće, dao je dva, mnogo je još golova pred njim“, objasnio je kapiten nacionalnog tima.

BONUS VIDEO: Treći gol Srbije protiv Azerbejdžana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar