Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener Vojvodine Nenad Lalatović kaže da ga zanima zašto je Dragomir Tanović tražio Lalatovićevo isključenje na utakmici protiv Zlatibora.

Lalatović je nedavno presedeo meč sa Metalcem sa strane i Voša je poražena u završnici sa 2:1.

Trener novosadskog tima na kraju nije želeo da čestita pobedu Metalcu, a o detaljima zašto nije hteo da vodi meč protiv tima iz Gornjeg Milanovca, pričao je pred okršaj sa Crvenom zvezdom.

„Nema šta, to je derbi kola, igraju prvi i treći, sami znamo kako je Zvezda igrala u Evropi i koliko je dominantna u domaćem prvenstvu. Imaju fond igrača, superiorni su i imaju dobrog trenera. Imaju pojedince koji mogu da reše utakmicu, mislim tu na Ivanića i Kataija, koji su rešavali utakmice u Evropi. Ne idemo na Marakanu sa belom zastavicom. Ne znam kad je Vojvodina poslednji put bila u situaciji da je ne zanima da li će pobediti ili izgubiti u poslednjih sedam kola“. Uvek treba da se pobedi, ali smo obezbedili Evropu i to mislim da nije bilo 10, 15 godina“, rekao je Lalatović na konferenciji.

Nije previše želeo da komentariše formu nekih od ekipa iz donjeg dela tabele. Jedna od takvih ekipa je Rad, koji je bio jedna od najlošijih ekipa lige, a spominje se u kontekstu nameštanja zbog skorašnjih pobeda.

„Ono što se meni dešava je nešto o čemu mogu da komentarišem. Sedeo sam protiv Metalca i nisam ustajao. Nisam hteo da ustajem, to je presedan u srpskom fudbalu. Verujem da nijedan trener nije doživeo što sam ja doživeo – da je gospodin Tanović, inače bivši sudija koji radi u FK Vojvodina, pred utakmicu bio kod sudija i tražio da ja budem isključen. To je nešto što nisam hteo da prećutim, zbog čega sam se obratio ljudima iz kluba. Rekao sam to gospodinu (Milanu) Kosanoviću i on je potvrdio da je Tanović to tražio. To nije zaslužio i doživeo nijedan trener Vojvodine“, kaže Lalatović.

On je odranije u sukobu sa novom upravom kluba, ali su ga navijači podržali transparentom na meču polufinala Kupa s Partizanom.

„Tanović je poznat kao čovek koji je bio u Insajderu, pa je pljuvao po svojim kolegama. Govorio je šta su oni radili i pokazao je kakav im je prijatelj. Te sudije nemaju zašto da ga štite i voleo bih da javno kažu šta je tražio. Kosanoviću nije lako, da li će biti na mojoj strani, strani navijača, uprave. Niti smrdi, niti miriše, i on mora da vrda, kao malo veća, simpatična riba. Dobro, jeste tako. On može sve da vam potvrdi. Ne može on tu ništa da odluči, zna se ko odlučuje. Ovde nije bitan Tanović, nego ko je naručio, ko stoji iza njega. Ko je rekao Tanoviću: reci sudijama da isključe Lalatovića“, kaže trener Vojvodine.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Napomenuo je i da nema ništa protiv bilo koga iz kluba, ali je dodao da ga predsednik nije kontaktirao na razgovor o njegovom statusu.

Ponovio je i da od leta odlazi iz Vojvodine, te da već sada Voša može da predstavi novog trenera.

„Zašto bih ja sebe dovodio u tu situaciju da ja skačem protiv Metalca, utakmicu koju ni ne želim da komentarišem. Tu utakmicu je vodio Žarko Lazetić, a svi znaju da sam sa njegovim bratom Nikolom u lošim odnosima. Na osnovu čega je on u FSS direktor mlađih kategorija? Koje su reference da on tamo uopšte i bude direktor? Ko njega nagrađuje i zašto? Sve mi je to bilo sumnjivo i onda sam sebi rekao: ‘Nenade, tebi se nešto sprema!’. Voleo bih da se sve ovo ispita. Zamislite, ja budem isključen, sudije padnu pod Tanovićev uticaj i kažu da sam ih opsovao. Pokrene se disciplinski postupak protiv mene i nakon toga budem suspendovan na šest meseci ili više. Mogao bih da se pravdam, niko mi ne bi verovao, jer je očigledno napravljen neki plan protiv mene. Vidim da smetam ovde, ali nemojte da mi uništite karijeru“, kaže Lalatović.

Istakao je i da je prevazišao sve ono što se radi i dešava u srpskom fudbalu i da mu je sledeća stanica inostranstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar