Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Sa Borcem iz Banjaluke ima velike planove, a još uvek sanja uspehe sa Zvezdom i Vojvodinom

Srpski trener Nenad Lalatović pričao je za Nova.rs o tome zašto se nije vratio u Saudijsku Arabiju odakle je imao ponudu, kao i šta ga još veže za Vojvodinu i Crvenu zvezdu.

Lalatović je nedavno dogovorio saradnju sa Borcem iz Banjaluke, sa kojim želi da postane prvak države. Poslednju polusezonu proveo je u Radničkom iz Kragujevca, a kvalitet srpskog fudbala uporedio je sa onim iz Saudijske Arabije, gde je vodio Al Batin na samo devet utakmica.

„Kvalitet našeg fudbala je sve bolji i bolji, ali samo vrhunski igraju Zvezda i Partizan. Ovo je sve ostalo kvalitet, ali ne vrhunski. Samo da se pojača budžet malim klubovima, igrači ne bi odlazili u inostranstvo ostali bi u Srbiji. Igrači odlaze iz srpskog fudbala jer ovde imaju platu tri, a odlaze za pet hiljada evra. Ako ovde imaju četiri, odu da igraju za šest. Pa dajte ljudi da mi damo te pare, da nam kvalitet lige bude još bolji. Jednostavno razlika je velika iz tog razloga. Tamo nema Zvezde i Partizana. Tamo Al Hilal izgubi od poslednjeg na tabeli, svi imaju vrhunske budžete. Hilal ako ima 50, svi ostali dobiju po 20. Za te pare mogu da dovedu vrhunske Brazilce, Srbe, Hrvate i onda ne mora da znači da ovaj od 50 mora da pobeđuje. Ovde se ne vodi računa o ostalim klubovima, kao o Zvezdi i Partizanu. Nije Srbija samo samo ta dva tima. Moraju drugi klubovi da imaju bar tri, četiri miliona evra godišnje u budžetu, verujte da bi Zvezda i Partizan izgubili po pet, šest, sedam utakmica na godišnjem nivou. To je najveća razlika između fudbala u Srbiji i Saudijskoj Arabiji“, rekao je Lalatović za Nova.rs.

Objasnio je da nije želeo da trpi menadžerske pritiske, kao i da nije mogao da dovede pojačanje koje je želeo, zbog čega je brzo napustio tamošnji klub.

„Bio sam tamo devet utakmica. Kada sam došao prvo kolo smo igrali bez deset igrača. Dugo kolo smo pobedili, treće smo igrali protiv Hilala, koji je osvojio dva puta Ligu šampiona Azije, nerešeno na njihovom stadionu. Ja ne dam da mi se niko meša u tim. Imao sam pritisak da neki igrač mora da igra, ja nisam hteo to. Onda posle devet kola, bio tamo jako cenjen, bio sam dosta medijski propraćen, ali jednostavno je bila situacija „ili će biti ovako, ili ćeš morati da ideš“, ja nisam prihvatio i otišao sam. Veliki problem je bio što nisam mogao da dovedem jednog igrača. Jako je teško motivisati igrača kojem je u ugovoru ostalo šest, sedam meseci da igra sto odsto. I dan-danas je Al Batin pretposlednji na tabeli, nije ga pomerio nijedan trener“.

Bilo je najavljivano da se ovog leta vraća u Saudijsku Arabiju, ali kaže da nije imao vremena da čeka kako bi otpočeo pregovore.

„Ovog leta sam imao ponudu od jednog kluba, prvenstvo je trebalo da se završi 25. maja, ali je kraj zbog odlaganja utakmica bio pomeren za 28. jun. Ja sam morao da čekam do 1. jula, da vidim da li će se prvenstvo završiti, a ja nisam hteo to. Dobio sam ponudu iz Banja Luke, želim da proslavim titulu sa njima, vama hvala, ako osvojim titulu možda dođem sledeće sezone. Ja volim da radim, nisam opterećen da radim u Saudijskoj Arabiji, ali volim da radim tamo i mogu da se vratim za godinu dana“.

Sa osmehom se prisetio perioda u Crvenoj zvezdi i Vojvodini, sa kojima bi ponovo da beleži uspehe.

„Voleo bih da osvojim titulu prvaka države, da osvojim titulu sa Zvezdom, da opet budem trener Vojvodine i da je uvedem u grupnu fazu Lige Evrope. To su neke stvari o kojima maštam. Nadam se da ću taj san dosanjati. Vojvodina me je napravila trenerom, a Zvezda igračem. Zvezda je uvek bila moja prva i najveća ljubav i ostaće, a Vojvodina druga majka, koju poštujem i kojoj ću uvek ostati veran. Novi Sad volim i on je meni lepši od Atine“, istakao je Lalatović.

BONUS VIDEO Nenad Lalatović o sujeverju i taliji kojom smanjuje nervozu na utakmici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar