Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Neočekivan potez srpskog trenera, cilj je već zacrtan

Trener Nenad Lalatović nedavno je preuzeo Borac iz Banjaluke, iako su mnogi očekivali njegov povratak u Saudijsku Arabiju ili ostanak u domaćoj ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Lalatović je poslednju polusezonu proveo u Radničkom iz Kragujevca sa kojim je ostvario cilj i izborio opstanak u Superligi Srbije.

„Uspešna sezona za mene, kao što sam imao uspešnu sezonu kad sam uzeo sa Vojvodinom trofej. Kad sam preuzeo Radnički, imao je samo 16 bodova, ekipe ispred nas su nam bežale osam bodova, skoro smo i matematicki ispali iz lige. Uspeli smo da izborimo opstanak, a to je praktično bilo nemoguće“, rekao je Lalatović za Nova.rs.

Ispunio je obećanje koje je dao ljudima u Kragujevcu, a sada će novi izazov imati sa Borcem iz Banjaluke, koji želi da se vrati na tron, kada je reč o tamošnjem prvenstvu.

„Moja životna želja je da budem prvak neke države. Najviše me boli što to nisam uspeo sa Crvenom zvezdom, ali tad je Zvezda imala plate od tri do četiri hiljade evra, nije bilo struje, igrala su deca iz omladinske skole i igrači koje smo dovodili bez obeštećenja, bio je period stabilizacije i nismo mogli da osvojimo titulu. Kad nisam uspeo, tačnije mogao, bar sam pomogao Zvezdi, jer je prve pare zaradila prodajući Luku Jovića, Marka Grujića, Predraga Rajkovića, a to su igrači koje sam stavio u prvi tim, kod mene su igrali godinu dana, a posle toga je Zvezda stala na noge i sada je tu gde jeste. Želim joj da osvoji Ligu šampiona ako može. Borac želi da se bori za titulu, rekao sam ljudima u klubu da je moja želja da osvojimo titulu, da probamo da pojačamo tim i da vratimo trofej u Banjaluku. To je novi izazov za mene“, objasnio je Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Proslavljeni trener još uvek ima ciljeve koje nije dostigao.

„Voleo bih da osvojim titulu prvaka države, da osvojim titulu sa Zvezdom, da opet budem trener Vojvodine i da je uvedem u grupnu fazu Lige Evrope. To su neke stvari o kojima maštam. Nadam se da ću taj san dosanjati. Vojvodina me je napravila trenerom, a Zvezda igračem. Zvezda je uvek bila moja prva i najveća ljubav i ostaće, a Vojvodina druga majka, koju poštujem i kojoj ću uvek ostati veran. Novi Sad volim i on je meni lepši od Atine“, istakao je Lalatović.

Za Nova.rs objasnio je i zašto se nije vratio u Saudijsku Arabiju, iako je to bilo najavljivano još pre nekoliko meseci.

„Ovog leta sam imao ponudu od jednog kluba, prvenstvo je trebalo da se završi 25. maja, ali je kraj zbog odlaganja utakmica bio pomeren za 28. jun. Ja sam morao da čekam do 1. jula, da vidim da li će se prvenstvo završiti, a ja nisam hteo to. Dobio sam ponudu iz Banja Luke, želim da proslavim titulu sa njima, vama hvala, ako osvojim titulu možda dođem sledeće sezone. Ja volim da radim, nisam opterećen da radim u Saudijskoj Arabiji, ali volim da radim tamo i mogu da se vratim za godinu dana“.

BONUS VIDEO Nenad Lalatović o sujeverju i taliji kojom smanjuje nervozu na utakmici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar