Foto: EPA/MATTEO BAZZI

Legendarni fudbaler je potvrdio svoje namere.

Nemanja Vidić je u otvorenom pismu javnosti da je spreman da uđe u izbornu trku za mesto predsednika Fudblaskog saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštovani predstavnici medija, želim da ovom prilikom obavestim srpsku javnost, pre svega fudbalsku, da sam nakon saznanja da su raspisani izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku da želim da se na istima i kandidujem, s obzirom da sam ispunio uslov da budem član Skupštine i imam podršku pet delegata, koji nadam se neće podleći pritisku sa kojim se susreću. Svojim istupom želim da sprečim bilo kakve dalje priče i jasno izložim svoje planove. Kandidaturom ću omogućiti fudbalskim poslanicima da se o njoj izjasne. Verujem u ispravnost svojih ciljeva a oni su jasni, isključivo patriotski. Želim da ujedinjujem a ne da razjedinjujem. Verujem, jer mislim da mojoj Srbiji mogu da ponudim vrednosti koje su me krasile kao fudbalera. Verujem i znam da u fudbalskoj Srbiji ima sličnih ljudi i da zajedno možemo ponuditi rešenja. Nadam se da ću uspeti“, piše u saopštenju Nemanje Vidića.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković je raspisao izbore za predsednika za 14. mart.

Fudbalski savez Srbije je skoro dve godine bez predsednika, pošto je do sada prošlo 691 dana otkako je Slaviša Kokeza podneo ostavku na to mesto i otkako su ga nasledili najpre Marko Pantelić, a onda i Nenad Bjeković kao vršioci dužnosti, da bi u poslednje vreme Branislav Nedimović, bivši ministar poljoprivrede bio favorit za mesto predsednika.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: „Dosta više“