Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC,Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Po svemu sudeći, neće biti neizvesno.

Kako stvari stoje, Branislav Nedimović, bivši ministar u Vladi Srbije, postače prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije kako se i spekulisalo krajem prošle godine nakon ujdurme na izBorima pre početka Munndijala u Kataru.

Kako piše „Sportski žurnal“, Nenad Bjeković kao zamenik predsednika i vršilac dužnosti će raspisati izbore koji bi trebalo da se održe sredinom marta.

Prema izvorima tog lista, šanse da Nemanja Vidić preuzme tu poziciju gotovo su nepostojeće.

PROČITAJTE JOŠ

Na Izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, 81 od ukupno 83 delegata, biraće između dva kandidata – Branislava Nedimovića i Nemanje Vidića. Pretpostavlja se da ni Nedimović, a ni Vidić neće glasati za protivkandidata, tek bi bilo degutantno da glasaju za sebe iako im Statut ne uskraćuje takvu mogućnost.

Izvor Sportskog žurnala navodi da Branislav Nedimović trenutno ima obezbeđenu podršku 70 glasova, pa se tako očekuje njegova ubedljiva pobeda.

Inače, kako se podseća u tekstu, procedura izbora je jasna – svako od 83 delegata Skupštine može u narednih 15 dana da se kandiduje za predsednika, uz potpise pet delegata koji ga podržavaju i uz kandidaturu priloži planirani sastav Izvršnog odbora za novi mandat.

Odbor za sprovođenje izbora dužan je da pregleda kandidature i sastave predložene fudbalske vlade. Najkasnije 15 dana uoči izborne sednice zaključiće se lista kandidata i posle tog roka naknadno prijavljivanje neće biti moguće.

To praktično znači da na samoj izbornoj sednici Skupštine FSS neće moći da se predlaže novi kandidat. Predsednik će postati kandidat koji bude dobio više glasova. Da bi sednica počela, neophodno je prisustvo 42 delegata Skupštine.

Prema daljem pisanju Sportskog žurnala, zasad je poznato da Nedimović ima otvorenu podršku Fudbalskog saveza Vojvodine, a uz njega su i delegati Fudbalskog saveza Beograda i Regiona Istočne Srbije, obojica članova FS Kosova i Metohije, šest od deset članova Regiona Zapadne Srbije, većina predstavnika klubova među kojima su Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Spartak, Novi Pazar, Javor, Metalac…

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: „Dosta više“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare