Foto: youtube.com

Da u Superligi i Prvoj ligi Srbije vlada potpuna anarhija, jasno je svakom ko samo letimično "preleti" preko vesti iz domaćeg fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

FSS nema predsednika, Slaviša Kokeza je „pušten niz vodu“, UEFA s vremena na vreme dobije neke dojave o nameštanju utakmica, klubovi se kazne, pa protestuju, dešava se da klubovi koji nameštaju promene ulogu, pa budu oni ti na čiju se štetu sudi…

Tako smo videli i da je Borac iz Čačka napravio nekoliko performansa, iako njihovo nameštanje nije dokazano. Ipak, i Borcu mnogi osporavaju zbog toga što su Provo pretvorili u novi klub, izbegavši tako obaveze prema prethodnim igračima, dok je Kabel ovog vikenda bio oštećen, pa je napravio performans sa aplauzom sudijama koji su poništili čist gol protiv Loznice.

Sve to deo je cirkusa, koji su upotpunili navijači.

Iako je i dalje na snazi odluka da nema navijača zbog pandemije koronavirusa, dovoljno je pogledati samo vikend pregled snimaka sa terena širom Srbije u prve dve najjače lige.

Kao da ne postoje redarske službe, ne postoji kontrola, a i tamo gde ima policije, ona je tu čisto reda radi, da skrati slavlje igrača zajedno sa navijačima.

Tako je barem bilo u Vlasotincu, gde je Dinamo pobedio Dubočicu sa 2:1, a Dragan Recko Antić vodio ekipu sa tribina.

U snimcima Prve lige, vidljivo je da postoji redarska služba u markerima, četvorica pripadnika policije je sprečavalo zajedničko slavlje navijača i igrača, a na tome se i završilo.

Slično je i na drugim terenima Prve lige, ali i u Superligi, kada nisu u pitanju Crvena zvezda, Partizan i klubovi koji imaju koliko-toliko teže pristupačne objekte i tribine.

Zato smo imali primer Inđije, gde je pevač krajiške muzike Goci Ristić mogao nonšalantno da se došeta do stadiona i ivice terena, kako bi se fotografisao sa Aleksom Vukanovićem.

Inače, pre dva dana, Predrag Kon izjavio je da je optimista kada je u pitanju mogućnost da se finale Kupa između Crvene zvezde i Partizana 25. maja igra ped navijačima, mnogo toga zavisiće od procesa vakcinacije.

Kada su u pitanju drugi mečevi, mnogi i ne moraju da čekaju na popuštanje mera, kapije stadiona širom su otvorene.

U još nižim rangovima, gde nema kontrole, policijske ili redarske, tribine su još krcatije – jasno je da su se ljudi uželeli fudbala, ali nije baš najjasnije zašto u najjača dva ranga nema ni sankcija, ni bilo kakvih mera za neodgovorne klubove – verovatno se i u ovom slučaju reaguje tek kada piše UEFA.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare