Foto: SunPanupong/Shutterstock

Fudbalski klub Mančeser junajted poslednja je u nizu sportskih organizacija koje su povukle konkretne korake nakon odluke Rusije da napadne Ukrajinu.

Vladimir Putin, predsednik Rusije, naredio je u četvrtak napad na Ukrajinu, nakon čega je usledila munjevita reakcija.

PROČITAJTE JOŠ...

Redom su saradnju sa ruskim kompanijama prekidali Šalke iz Gelzerkirhena, čiji je sponzor bila ruska kompanija Gasprom, potom i sama Liga šampiona, koja je finale iz Sankt Peterburga prebacila u Pariz, nadovezale su se Formula 1, koja je objavila da trka u Sočiju neće biti održana, kao i Evroliga odlukom da ruski timovi u nastavku sezone svoje utakmice igraju na neutralnom terenu.

Na njih se nadovezao i Mančester junajted. „Crveni đavoli“ su 2013. godine potpisali ugovor koji je prvobitno trebalo da traje do 2017, ali je tada produžen na još šest godina po ceni od 40 miliona funti, a za devet godina Junajted je ukupno inkasirao ukupno 100 miliona funti. Ipak, saradnju je poremetio napad Rusije na Ukrajinu, a čelnici Junajteda su odlučili da je okončaju godinu dana pre isteka.

Interesantno je da je Junajted Aeroflotom leteo u Madrid u utorak, samo dva dana pre nego što je evropski sport zahvatio haos, a Evropa u šoku počela da prati dešavanja iz Ukrajine.

BONUS VIDEO Divljački start Ronalda na utakmici protiv Njukasla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare