Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Stefan Mitrović i Uroš Spajić kažu da će gledati samo sebe, i da se "orlovi" dugo ovako nisu radovali okupljanju reprezentacije.

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da ih očekuju dve dobre provere protiv Mađarske i Danske, i istakao da nacionalni tim od pre godinu i po dana i danas ne može da se poredi.

PROČITAJTE JOŠ

„Relativno smo skoro igrali protiv Mađarske u Ligi nacija, tako da znamo njihove kvalitete. Oni imaju već jedan duži period svoj sistem, rastu fudbalski… I protiv Danske i protiv Mađarske nas očekuju dobre provere, ali mi treba da gledamo sebe, da nastavimo da negujemo naš stil, da uživamo u igri kao do sada“, rekao je Mitrović.

U sklopu priprema za Mundijal u Kataru, fudbalere Srbije očekuju dve prijateljske utakmice – najpre će gostovati u Budimpešti 24. marta, a potom će 29. marta igrati protiv Danske u Kopenhagenu.

Srbija nije uspela da pobedi Mađarsku u utakmicama Lige nacije, ima remi i poraz, a štoper Hetafea bio je akter jednog od mečeva.

„Nesrećno smo izgubili u Beogradu, tamo smo igrali nerešeno, ali ne može da se poredi situacija koju smo imali tada i ova sadašnja. Sada smo mnogo ozbiljniji, imamo mnogo bolju atmosferu nego što imali u tom momentu. Mislim da ćemo na totalno drugačiji način da uđemo u tu utakmicu“, rekao je Stefan Mitrović.

Naveo je da ekipi prija što će igrati prijateljske utakmice bez pritiska, a ne baraž za plasman u Katar.

„Kada pogledamo baraž i koje su sve ekipe tu, tek onda shvatamo kakav smo uspeh napravili i kakvu smo stvar uspeli da uradimo. Niko nam nije davao velike šanse u Portugalu, ali smo pokazali da možemo da uradimo sve. Što se tiče ove dve utakmice, treba da nastavimo da gradimo taj pobednički mentalitet“, rekao je Mitrović.

Fudbaleri Srbije će protivnike u grupi na Svetskom prvenstvu saznati 1. aprila za kada je zakazan žreb.

„Ne treba da se opterećujemo žrebom. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svake ekipe, da svakome možemo da nametnemo naš stil igre. Nijedna ekipa koja bude izvukla nas u grupi neće biti srećna. Mirno čekamo žreb. Treba da uživamo u ovom trenutku“.

I njegov kolega iz odbrane Uroš Spajić se složio da se ne treba opterećivati žrebom.

„Treba da verujemo u sebe. Pokazali smo i dokazali da imamo kvalitet. Treba uživati u trenutku. Ko god da nam dođe, mislim da su naše šanse jako dobre, jer imamo dobru ekipu i to samo treba da pokažemo“, rekao je Spajić.

On je naveo da se odavno nije desilo da reprezentativci na okupljanje dolaze srećni i zadovoljni.

„Mislim da smo dugo čekali na tu atmosferu i sad to treba iskoristiti. Pokazali smo kvalitet. Napravili smo dobar korak i sad treba da nastavimo da koračamo napred. Momci će i dalje izgarati 100 odsto. Mislim da ćemo biti u potpunosti spremni za Katar“, naglasio je štoper Kasimpaše.

Utakmica Mađarska – Srbija igra se u četvrtak od 19.30, dok je početak duela u Kopenhagenu zakazan za 29. mart u 18 sati.

BONUS VIDEO Piksi o spisku reprezentativaca i predstoječim mečevima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar