Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Mitrović je gol mašina, bio je nezaustavljiv ove sezone

Fulam je savladao Luton sa 7:0 u 45. kolu engleskog Čempionšipa, a meč je bio poseban za srpskog internacionalnca Aleksandra Mitrovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Konačnih 7:0 u tom duelu postavio je Mitrović svojim 43. golom u sezoni (drugim na meču), na proigravanje najboljeg asistenta Fulama, Harija Vilsona.

Mitrović je tako samo „podebljao“ rekord, pošto je ranije postao Srbin sa najviše golova na internacionalnoj sceni, u okviru jedne sezone. On je uspeo da nadmaši učinak Meteje Kežmana, koji je 35 golova postigao na 33 meča holandske Eredivizije, u dresu PSV Ajndhovena, sezone 2002/03. Srbinu je bilo potrebno 36 mečeva, kako bi nadmašio taj rekord.

Golgeter Fulama je sa 43 gola apsolutno najbolji strelac Čempionšipa, ali i svih drugih liga u Evropi.

Mitrović je čak tri puta ove sezone postigao het-trik i to na mečevima protiv Svonsija 29. septembra na domaćem terenu u pobedi od 3:1, potom u trijumfu nad Vest Bromvič Albionom takođe na „Krejven Kotidžu“ koji je rešen rezultatom 3:0, dok je poslednji u nizu stigao protiv Bristol Sitija, isto pred crno-belima 15. januara u pobedi od čak 6:2.

Najstariji Englezi pamte kada je Džord Kamsel iz Midlsbroa 1926/27. postigao 59 pogodaka u jednoj takmičarskoj godini, kao i kada je Derek Duli u dresu Šefilda postigao čak 46 pogodaka. Međutim, tada se nije igralo po današnjem sistemu i formatu koji je doveden u normalu.

BONUS VIDEO Mitrović u 90+ minutu donosi ubedljivu pobedu Fulamu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar