Nemanja Matić
Nemanja Matić; Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Još jedan srpski fudbaler je ispraćen ovacijama sa "Old Traforda". Izuzetno emotivan trenutak učinio je da se od Ostrva do Srbije priča o kraju jedne epizode u velikoj karijeri.

Nemanja Matić odigrao je poslednji meč pred navijačima „crvenih đavola“. U pobedi protiv Brentforda (3:0), ispraćen je ovacijama čitavog stadiona. Retko omiljeni igrač među navijačima i ovog puta je pokazao da svi znaju.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski vezista odigrao je poslednji meč na „Old Trafordu“ u dresu Junajteda, a navijači su ga ispratili onako kako je legenda i zaslužila.

Navijači su u 71. minutu ustali i ovacijama ispratili Matića, dok su ga saigrači grlili.

Posebno je zanimljivo da je Kristijano Ronaldo silovito povukao Matića, želeo je da ga uspori, kako bi njegov izlazak iz igre trajao znatno duže. Zagrlio ga je, a onda se Matić tako pozdravio sa saigračima. Prilikom izlaska sa terena se i prekrstio.

Matić je stigao u Junajted 2017. godine iz Čelsija, a sa ovim klubom je igrao finale FA kupa i Lige Evrope. Sakupio je 188 mečeva u dresu Junajteda, više nego u bilo kom drugom klubu u karijeri. Postigao je četiri pogotka i upisao 11 asistencija.

Ovo je iz lože ispratila i njegova porodica, supruga Aleksandra je objavila fotografije sa decom. Svi su bili obučeni u dres sa brojem 31 i prezimenom Matić na leđima.

„Poslednja utakmica na domaćem terenu. Nedostajaće nam ‘Old Traford'“, napisala je Aleksandra koja je bila sa decom Filipom, Teom i Anikom.

Postavlja se pitanje gde bi Matić mogao da nastavi karijeru, a sada je najrealnije da to bude Italija. Kao što ga je Žoze Murinjo doveo iz Čelsija za 44,7 miliona evra 2017. godine, sada bi Matić mogao da bude njegov ključni šraf u vraćanju Rome u sam vrh italijanskog fudbala. Srpski vezista se ipak nalazi i u notesu Juventusa, koji ne bi imao ništa protiv da nastavi praksu da dovodi veterane iz Premijer lige.

Matić je čovek šoua, igrač koji je znao da rešava mečeve, derbije i prvenstva jednim potezom.

Pamti se njegov pogodak iz 2013. u dresu Benfike kada je rešio derbi sa Portom, a na kraju je ostao bez „Puškaš“ nagrade za najlepši pogodak sezone, iako je bio u redu finalista.

Bio je nominovan i četiri godine kasnije kada je poslao pravi projektil u dresu Čelsija, da bi u sezoni 2017/2018 njegov pogodak bio izabran za najlepši gol Junajteda te godine.

Gde god da je igrao Matić je bio omiljen upravo zbog toga što nikada nije štedeo sebe, ni druge, bio je pravi lider i uvek je želeo da iz saigrača izvuče više.

Nije padao na provokacije, a znao je da jasno izrazi svoj stav kao u slučaju cveta maka.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović za istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar