Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, Fudbaleri Srbije
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Srbije savladali su Azerbejdžan sa 2:1 (1:0) i tako nakon prvog miniciklusa kvalifikacija stigli do ukupno sedam osvojenih bodova. Posle dobrih igara i ne čudi što Srbija ima i najboljeg strelca, ali i najboljeg asistenta kvalifikacija među svim evropskim selekcijama.

Aleksandar Mitrović je nakon slabe polusezone u Fulamu, gde ga je trener Skot Parker potpuno otpisao, još jednom je eksplodirao u dresu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je pet golova u tri susreta i najbolji je strelac kvalifikacija. Mitrović je najpre bio dva puta precizan protiv Irske (3:2), bio je strelac prvog pogotka protiv Portugala (2:2), a onda je i u Azerbejdžanu Srbiji doneo sva tri boda. Postizao je golove desnom nogom, glavom i na kraju slabijom levom nogom iz poluvoleja.

Mitrović je tako stigao do 41 gola u dresu „orlova“ i sa samo 26 godina je rekorder i najbolji strelac u istoriji jer je pretekao Stjepana Bobeka koji je donedavno predvodio listu sa 38 golova.

Uz srpskog napadača blistao je i Dušan Tadić, koji je namestio četiri pogotka u samo tri kola! Protiv Irske je upisao het-trik asistencija, a ofanzivac Ajaksa je još jednom impresionirao načinom na koji je demonstrirao magiju.

Dodavao je levom i desnom nogom, a čak je gol Dušanu Vlahoviću protiv Irske namestio glavom.

Upravo su njih dvojica i najvažnije dve figure u igri selekcije Dragana Stojkovića, a Srbija se na njihovim krilima konačno nalazi na vrhu grupe A.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar