Foto: FSS

Srpski fudbaler Dušan Tadić opisao je kako je Srbija savladala Azerbejdžan u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, ali je nešto detaljnije objasnio i ko dobro igra "mafije".

„Orlovi“ su u Bakuu sa 2:1, savladali domaći tim Azerbejdžana, golovima Aleksandra Mitrovića iz 16. i 81. minuta i došli do sedam bodova posle tri meča.

NE ZABORAVITE I OVO:

„Teška utakmica, mislim da smo dobro otvorili, šteta što nismo odmah dali drugi gol da olakšamo sebi. Posle su oni izjednačili i bilo je teško probiti ih. Imali smo jednu Mitrovu šansu. Ali nebitno, uzeli smo tri boda, idemo dalje“, rekao je Tadić posle utakmice za FSS.

Kapiten Ajaksa smatra da je utakmica mogla da bude rešena i nešto pre 81. minuta, jer je nekolicina šansi stvorena. Problemi su nastali kad su Azeri dali gol u 60. minutu iz penala.

„Imali smo nekoliko dobrih kornera i situacija. Mislim da je prva trebalo da bude gol, kad smo Sergej i ja brzo izveli, odmah sam centrirao. Bio je sam i pogodio je onog igrača. Da nije, bio bi gol. Posle toga Spaja (Uroš Spajić), Mitar… Nadam se da će doći kad bude bilo najpotrebnije“, kaže Tadić.

Otkrio je i kako je selektor Dragan Stojković Piksi probao da pokrene svoj tim posle dobrih partija protiv Irkse i Portugala. Nije lako održati isti nivo motivacije kad se ide na slabijeg rivala koji ima renome Azerbejdžana.

„Pokušao je da nas motiviše što je više mogao. Da ne gubimo strpljenje. Da budemo strpljivi, jer kako prolazi vreme, oni će se sve više i više umarati. Naša igra treba da bude bolja i da lopta ide brže, da na njoj imamo još kvaliteta. Nadam se da, kako vreme bude odmicalo, siguran sam da će tako i biti, samo da još više tražimo i brže guramo lopte, što će nama napred olakšati da rešavamo utakmice“.

Reprezentativci su prvi gol Mitrovića u Bakuu proslavili tako što su se postavili svi u jedan krug, zagrljeni i nasmejani.

Mitrović je kasnije otkrio da je reč o igri „Mafije“, a Tadić je opisao da Milan Gajić i Marko Grujić, jedan sadašnji i jedan nekadašnji igrač Crvene zvezde, možda najbolje za sada uspevaju da se snađu u njoj.

„To je ona, mafija, igrao sam to sa decom, zanimljivo je i tako smo proslavili gol. MAlo smo se zezali, tako smo proslavili. Lepo je, pokazuje zajedništvo u ekipi i što se toga tiče, sve je kako treba… Nema tu najboljeg u igrici, svi onako malo blefiraju, lažu ali ima dobrih igrača. Gajić je jako dobar, nikad ne znaš šta ima i kako se zove. Grujić isto. Zvezdina škola se dobro pokazala, ne znam zašto“, kaže Tadić u šali.

„Fora je da uvek moraš da se predstaviš za nešto što nisi i tako ima dobrih protiv loših momaka, tako da je zanimljivo. Sad su baš pitali hoćemo li da igramo u avionu, pa su svi nestrpljivi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar