Foto: EPA-EFE/John Sibley/ POOL EDITORIAL USE ONLY

Šta se dešava sa Aleksandrom Mitrovićem i zbog čega je nestao s terena, hvataju se za glavu i naglas pitaju navijači Fulama u poslednje tri nedelje.

Čitava priča počela je 12. novembra 2020. godine na stadionu „Rajko Mitić“, kada je sudbina htela da baš Mitrović bude taj koji će promašiti penal u finalu baraža za Škotskom, posle kojeg će Srbija i posle 20 godina ostati kod kuće i neće videti Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Takav epilog „slomio“ bi i stenu! Jasno je da je ubojiti napadač „orlova“ bio skrhan zbog promašaja, onda kada je čitava nacija navijala da pogodi. Ali, dešava se, fudbal je to.

Pobede i porazi su sastavni deo igre i života. Treba se podići kada je najteže i vratiti se ponovo na vrh. A Mitrović to može, on je rođeni šampion.

U narednoj utakmici Srbije protiv Mađarske na „Puškaš areni“ (1:1) Mitrovića nije bilo, jednostavno, nije psihološki bio spreman za utakmicu, da bi svega tri dana kasnije protiv Rusa u Beogradu od prvog minuta istrčao na teren.

Stavio se na raspolaganje selektoru i saigračima u „petardi“ protiv Rusije (5:0), izostajao je samo novi pogodak u najdrežem dresu da donekle zaleče rane…

Onda je usledio povratak na Ostrvo i počela je „Misterija Mitrović“. Robusni srpski napadač je jednostavno nestao iz startne postave, da bi trener Skot Parker donekle i nagovestio takav epilog, rečima da se Mitrogol u London vratio razočaran.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ipak, treba biti realan i priznata da je očekivano i logično da u takvom stanju Srbin ne zaigra od prvog minuta protiv Everton (2:3), ušao je u igru u 58. minutu umesto Kernija, ali nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne poraz od favorizovanih „karamela“ koje predvodi Karlo Ančeloti.

Nova sledeća prilika da se najbolji igrač Fulama konačno vrati usledila je 30. novembra protiv Lestera u gostima, ali ponovo identična priča. Mitrovića ni na vidiku.

Menadžer Skot Parker ukazao je Srbinu priliku tek u 87. minutu kada je zamenio Kavaleira. Činjenica je da su Lukman i Kavaleiro postigli golove u čudnovatoj i neočekivanoj pobedi tima iz Londona nad Lesterom, i to u gostima (2:1), mogla bi donekle da objasni zbog čega je bivši špic Partizana, Anderlehta, Njukasla tako kasno dobio priliku.

Pročitajte još: Mihajlović besan ko nikad: Obesiću cinkaroša čim ga nađem

Mada, jasno je da je od 12. do 30. novembra Mitrović imao sasvim dovoljno vremena da „namesti glavu“ i da ostavi ono ružno iza sebe, te da krene napred u nove pobede.

Priliku da se konačno nađe među starterima imaće u subotu, 5. decembra kada Fulam gostuje na „Etihadu“ Mančester sitiju.

Ipak, odgovor na pitanje da li će misterija Mitrović biti rešena i da li će Srbin od prvog minuta predvoditi napad „kolibara“ ima samo menadžer Skot Parker i niko više.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar