Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prečesto i prelako, čini se, Savo Milošević izgubi živce i ulazi u sukob sa sudijama zbog čega bude sankcionisan što otežava posao Partizanu.

Savo Milošević je igračka legenda kluba iz Humske i našeg fudbala (čitaj: 102 meča za nacionalni tim), a kao trener uzeo je da krči put i iz utakmice u utakmicu očigledan je taj njegov „pečat“ u igri crno-belih, ali…

Vruć temperament, „kratak fitilj“ je nešto na čemu bi šef stručnog štaba Partizana i te kako trebalo da poradi, kako zbog sebe, tako i zbog kluba koji predvodi.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji u nizu od ispada, otkako je u martu 2019. godine preuzeo „parni valjak“, Milošević je imao na prijateljskom meču sa Zlatiborom u Užicu (2:1). Nezadovoljan zbog suđenja, zaratio je sa arbitrom.

„Sviraj kako treba! Nemoj da me za**avaš, bezobrazniče“, obratio se Savo sudiji, ujedno napuštajući i restriktivni prostor, ulazeći u teren.

Vrućina, prijateljska utakmica, pripreme, nervoza… Sve je to u redu, ali svi navedeni fakti ne opravdavaju Miloševića i njegov rečnik, kao ni ponašanje.

Početkom 2020. godine, i pre nego što je fudbalom, kao i ostatkom planete, zagospodarila korona, Savo je čak u dva navrata bio u centru pažnje zbog nedopustivog ponašanja za jednog trenera.

Prvo je u februaru, takođe u prijateljskom meču, na „Premijer kupu“ u Kataru, protiv Spartaka iz Moskve (3:2) isključen. Igrao se 40. minut pomenutog susreta kada se dogodila sporna situacija.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pročitajte još: Zdjelar mašina: Odigrao 44 meča, 3.858 minuta u sezoni

Oboren je Umar Sadik uz aut liniju, a sudije su procenile da nije prekršaj i da se igra nastavi. Milošević je bio rezigniran, bacio je flašicu u teren, a potom i ušao u isti. Arbitar Nabet Kaled mu je pokazao crveni karton.

Primer besnog trenera sledio je i jedan od najiskusnijih fudbalera vicešampiona Srbije – Bibars Natho, koji je takođe isključen.

Partizan je na poluvremenu imao rezultatsku prednost 2:1, ali je na kraju obezglavljen bez „motora ekipe“ i autoriteta s klupe „položio oružje“ pred Rusima 3:2.

Dve nedelje pre toga fudbaleri Partizana su na pripremama u Beleku, na inicijativu trenera Miloševića napustili teren u 90. minutu prijateljskog susreta sa Vitorulom (1:0). Dva minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Vidno besan zbog lošeg suđenja, Savo je odlučio da povuče ekipu nakon što nije dosuđen penal za Partizan. Oboren je Pavlović u šesnaestercu Rumuna, ali je sudija pokazao da se igra nastavi.

Bila je to kap koja je prelila već punu čašu kod Miloševića.

Borac za pravdu i borac protiv loših sudija ili „tempirana bomba“, tek Savo Milošević će u nastavku trenerske karijere, morati da nauči da kontroliše emocije, kao što je to radio kao igrač, kako njegova ekipa i on ne bi snosili posledice.

Bilo da je u pitanju prijateljski ili meč Superlige, Kupa Srbije, Liga Evrope… To se pre svega odnosi na povlačenje ekipe s terena, jer je to nepoštovanje rivala, navijača, svih prisutnih na stadionu koji su došli da uživaju u fudbalu.

Savo je emotivac i strašno je pravična osoba, ko ga poznaje, zna to vrlo dobro. Kada na terenu „ključa“, meč se „lomi“, pritisak je kod trenera, baš kao i kod igrača „200 sa 100“, ali emocije moraju da se iskontrolišu kako bi prevladao razum.

Zna to Milošević vrlo dobro, odigrao je i kao igrač gomilu takvih utakmica, samo ga ponekad zaboli nepravda, pa odreaguje kao protiv Zlatibora, Vitorula i Spartaka iz Moskve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar