Foto: Starsport

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević prokomentarisao je mogućnost da se formira regionalna liga u fudbalu.

Strateg srpskog šampiona je o toj temi bio upitan na konferenciji pred revanš u grupi H i meč četvrtog kola Lige Evrope između Zvezde i Ferencvaroša (četvrtak, 21.00) na „Grupama areni“ u Budimpešti.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je da postoji zamisao da ovakva ideja zaživi posle 2025. godine, a usput se našalio jer mu je to zaličilo na fudbalsku varijantu ABA lige.

„ABA liga? Ne znam, čuo sam i u Švedskoj da će biti tako neko takmičenje, postoji neki takav plan za 2025, da budu regionalne lige, a pod koji region ćemo mi spasti, to ne znam. To znam jer je predsednik Malmea gde sam radio, jedan od ljudi koji su deo tog projekta. Biće tu UEFA koja odlučuje. Ako tu bude novčano deset puta više prihoda za klubove nego u nacionalnim šampionatima, onda je to primamljivo. Mislim da treba da se održi kvalitet domaćeg prvenstva, jer u suprotnom ne postoji ni razvoj infrastrukture, praćenja, interesovanja medija. Jedno regionalno takmičenje može da bude dobro, ja sam tu u interesu fudbala i ako to znači da se igra na boljim arenama pred više publike, onda da, a sa tog nekog birokratskog i političkog aspekta tu sam stvarno laik“, rekao je Milojević.

UEFA je prošle godine stopirala projekat Superlige Evrope, koju je pokrenulo 12 velikih i bogatih klubova. Taj projekat je ugašen za 72 sata, pa nema sumnje da bez njenog „amina“ i mimo njenih ingerencija teško da bi moglo da uspe neko međunarodno klupsko takmičenje.

Zvezda je u prvom meču pobedila Ferencvaroš sa 4:1, a Milojević je pred okršaj na Grupama areni još rekao da očekuje drugačiju utakmicu, ali opet ide na pobedu.

BONUS VIDEO: Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar