Foto: Nova.rs

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević kaže da će probati da unapredi igru Zvezde u meču sa Ferencvarošom i da "ne bi potpisao" nerešen rezultat.

Zvezda u četvrtak od 21 sat igra revanš protiv Ferencvaroša na „Grupama areni“ i dolazi sa velikim ambicijama, pošto je u prvom meču pobedila sa 4:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da to što smo navikli da igramo pred atmosferom može da nam bude plus, jer momci nisu igrali samo kod kuće već i na strani. Čuli smo najbolje o atmosferi ovde, nadamo se da će biti fudbalska. Što se tiče snage ‘Fradija’, jako brzi igrači napred, to moramo opet da neutrališemo. Ovo prvo je bila jedna utakmica, sutra mora čak i bolje da se ponove neke stvari“, rekao je Milojević.

Šef struke srpskog šampiona ne želi da razmišlja o nerešenom rezultatu.

„Ne, ne, nikako. Ne mogu pre utakmice da se zadovoljim nerešenim rezultatom. To nije u mom karakteru, karakteru kluba i igrača. Nekad možete da budete zadovoljni bodom, ali sad ne. Poštujemo Ferencvaroš, pripremamo se maksimalno, znamo da će biti drugačiji meč. Ne mogu ni sa sinom da igram i da pristanem na 0:0 rezultat, pa ne mogu ni ovde“, jasan je trener crveno-belih.

Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Posebno je zadovoljan činjenicom što su mu svi igrači na raspolaganju pred meč sa mađarskim timom.

„Jesu, svi su zdravi, igrači koji nisu bili u protokolu za poslednje dve utakmice su se vratili i na slatkim smo mukama koga staviti u tim“.

Osvrnuo se potom na Osmana Bukarija, koji je početkom sezone bio pravi hit, a onda je malo posustao.

„Situacija s Bukarijem je dobra, trenira kao i ostali. Nemam dileme, sve ih rešim do dan pre utakmice. Nadam se da će tako biti i nadalje. Nisu lake odluke, negde imamo i po tri dobra igrača, nisu lake odluke, ali to je sve što smo videli na prethodnim utakmicama. Zbog toga sam plaćen, da donosim odluke“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Upitan za povratak Čivića, kao vrsnog asistenta u tim Ferencvaroša, trener Milojević kaže da je svestan opasnosti koja od njega preti.

„Što se tiče Čivića, znam kvalitet tog igrača, jer sam imao nekoliko reprezentativaca Bosne, koji su igrali kod mene. Kvalitetan je, donosi im dosta ofanzivno. Ja mislim da njihov šef sprema neko iznenađenje. Ako bude Čivić igrao, onda je jasno da ne treba da pravimo jeftine faulove. Ako igramo daleko od našeg šesnaesterca to pomaže. Prekidi su stvar karaktera i koncentracije, momci to rade dobro i mislim da treba da se nastavi isti trend. Imaju i oni kvalitetan tim i opcije. Najbitnije je da oni svoj stil igre neće menjati. Negde su možda kalkulisali tamo da im bod odgovara, ovde će igrati na pobedu. Moramo da obratimo pažnju na takve stvari. Upoznati smo sa njihovim stilom igre. Ne očekujem mnogo promena, profilno jedan igrač može da promeni, ali ne toliko“.

Svestan je da uprkos dobrom izdanju i dalje ima manjkavosti koje je video u igri svog tima i koje bi voleo da budu ispravljene.

„Neke stvari nisu bile na nivou i fokusirani smo na to da još podignemo nivo igre i discipline u ovom trenutku u taktičkim detaljima, ali to su osnovne stvari koje možemo da poboljšamo i naravno uvek ima detalja usmerenih ka protivniku. Kad mi tačno znamo kako reagujemo u kojoj zoni, onda je sve kako treba. Trudimo se da to dovedemo do savršenstva“, tvrdi strateg kluba iz Ljutice Bogdana.

Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic)

Ne misli da je pogrešio kada je u prvom meču probao da pojača odbranu uvođenjem Radovana Pankova, u momentima kada je njegov tim bio dobar i opasan u napadu.

„To vi malo gledate ili život ili smrt. U tom trenutku sam mislio da nam treba više ofanzivne kontrole. Mi smo u tom trenutku bili jako opasivni u svim linijama i onda nam levi bok brani Katai. Ne pripisujem to taktici. Nekad igramo to što moramo da igramo. Znamo tačno kako bismo hteli, ali to nije uvek moguće. To je neki savršeni svet u kom je Pep Gvardiola u Sitiju, pa odigra 0:0 s Kopenhagenom. Ne mislim da je to greška, već samo jedan deo utakmice u kom smo mi bili reaktivni i neaktivni. Kad vi ne vršite pritisak na nosiocu lopte, možete da igrate i sa devet igrača, isti je problem“.

Na pitanje da li postoji šansa Jovan Mijatović, mladi špic crveno-belih dobije šansu, Milojević je ostavio ta „vrata“ otvorenim.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Naravno da postoji mogućnost, on je jedan od 23 igrača koja su u sastavu i svako od njih ima šansu da igra. Unapred pravimo neke planove, A, B, C, ali nekad utakmica ode u drugom smeru pa reagujete. Mislim da je DNK Zvezde da igra mlade igrače kao što je Strahinja iskoristio svoju priliku. Ali, odgovornost je na njima da ne polete i na vama novinarima da ih ne dignete posle jedne utakmice. Taj pad kad mnogo poletite može da bude mnogo strašan i bez padobrana. Dakle, šansa za njega će doći danas ili za sedam dana, ako bude zaslužio“, naglasio je Milojević.

Trener Zvezde kaže da ne zna kako bi izgledala potencijalna regionalna liga u fudbalu, ali se našalio rekavši da je to kao ABA liga u košarci.

„Neka ABA liga? Ne znam, čuo sam i u Švedskoj da će biti tako neko takmičenje, postoji neki takav plan za 2025, da budu regionalne lige, pa pod koji region ćemo mi spasti to ne znam. Biće tu UEFA koja odlučuje, mislim da treba da se održi kvalitet domaćeg prvenstva, jer onda ne postoji ni razvoj infrastrukture, praćenja, interesovanja medija. Jedno regionalno takmičenje može da bude dobro, ja sam tu u interesu fudbala i ako to znači da se igra na boljim arenama pred više publike, onda da, a sa tog nekog birokratskog i političkog aspekta tu sam stvarno laik“, zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO: Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar