Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener crveno-belih je prokomentarišao teško gostovanje u Superligi Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u nedelju, 13. novembra od 13.30 meč 19. kola Superlige Srbije protiv Radnika iz Surdulice.

PROČITAJTE JOŠ

Trener crveno-belih Miloš Milojević želi da se revanšira ekipi iz Surdilice za mečeve iz prethodne sezone.

„Maksimalno oprezno idemo u Surdulicu, jer znamo iz iskustva da je to nezgodno gostovanje. Igrači shvataju ozbiljnost i težinu meča i željni su revanša, jer smo prošle godine izgubili pet bodova od Radnika. Ne mislim da ulazimo opušteno u meč, već izuzetno motivisano da na pravi način završimo polusezonu. Raduje me što imamo 10 bodova više u odnosu na večitog rivala, ali ne licitiram prednost, već mi je bitno da u maju prvi prođemo kroz cilj. No, naravno da želimo da i posle meča u Surdulici zadržimo bodovnu razliku“, rekao je Milojević.

Smatra da je njegova ekipa sjajno igrala u meču prethodnog kola protiv Čukaričkog (2:0).

Miloš Milojević
Miloš Milojević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Nije bilo lakše nego što smo očekivali, već je bio ključ u tome što smo se dobro pripremili za meč i što su igrači shvatili da je 90 odsto dešavanja na terenu do nas. Ako radimo stvari koje treba i ako smo kompaktni, onda će to biti dobro. Bila je prijatna atmosfera za igru zbog uslova, uz našu motivaciju i dobro otvaranje meča, sve je bilo kako treba. Možda smo kasnije profesionalno odradili koliko nam je trebalo, jer je utisak da je moglo i ubedljivije, ali na teškom gostovanju protiv dobre ekipe je najvažnije osvojiti tri boda.“

Protiv Radnika će crveno-beli biti bez Kange, ali i još nekoliko igrača je pod upitnikom.

„Kanga neće igrati zbog kartona, a što se ostalih igrača tiče, imamo manjih problema oko bolesti. Međutim, nije to ništa novo, jer se s tim borimo već tri utakmice. Tu dolazi do uloge kolektiva, gde moramo da se zajedno izvučemo i da igrači koji rade i treniraju, iskoriste priliku kao Pankov koji nije imao mnogo minuta do sad, pa i Gobeljić koji je malo igrao, malo nije. To je takođe ključno za ovu utakmicu.“

Nije hteo da komentariše status napadača Kalife Kulibalija.

„To da li se rastajemo s njim nije pitanje za mene.“

photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru biće i Strahinja Eraković, dok mladog Stefana Mitrovića čekaju nova dokazivanja.

„Ponosan sam na Erakovića koji je produkt omladinske škole. Prošao je sve selekcije kluba i reprezentacije i neko je ko svojim primerom u smislu rada, zalaganja na treninzima i utakmicama treba da bude uzor svim mladim igračima koji dolaze iz naše škole. Ne trebaju da slušaju ni pohvale, ni kritike, već da rade na sebi. To je bio slučaj s njim. Kada je reč o Mitroviću, to je karijera i fudbal. Ne ide se uvek uzbrdo, već i gore i dole. Verujem da je on budućnost reprezentacije Srbije i da mu je to predstavljeno na takav način od strane selektora. Trenutno u reprezentaciji ima jaku konkurenciju na svojoj poziciji, ali ima šansu da se dokaže u selekciji do 21 godine, tamo bude najbolji i stavi selektora na slatke muke“, završio je Milojević.

Zvezda je prva na tabeli Superlige Srbije sa 50 bodova, 10 više od Partizana koji je drugi, dok je Radnik poslednji na tabeli sa osam osvojenih bodova.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde, zviždali i himni Lige šampiona pred revanš s Makabijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar