Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Miloš Luković, 18-godišnji fudbaler IMT-a, za samo jednu sezonu u dresu debitanta u Superligi Srbije prešao je status od talentovanog igrača do momka koji bi u budućnosti veoma lako mogao da postane jedan od nosilaca igre reprezentacije.

Luković je u mlađim kategorijama nosio dres IMT-a, iz godine u godinu rastao, ali je malo ko očekivao da će uslediti baš ovakva „eksplozija“.

PROČITAJTE JOŠ...

Sve je započelo susretom protiv Spartaka iz Subotice u prvom kolu, kada je u porazu od 2:1 pogodio mrežu rivala.

Da to nije bila slučajnost pokazao je protiv Novog Pazara, gde je postigao dva gola a IMT slavio 4:3, da bi potom svoj četvrti gol na isto toliko utakmica postigao protiv Čukaričkog.

To je bilo dovoljno da privuče pažnju brojnih inostranih klubova, a kada je do kraja prvog dela prvenstva mladi fudbaler još tri puta zatresao mrežu rivala – Vojvodini te dva puta Napretku iz Kruševca, usledio je i konkretan potez, pa je u višemilionskom transferu parafirao ugovor sa francuskim Strazburom.

To mladog ifrača nije usporilo, pa je usledila nova serija golova kojima je svom timu doneo sedam bodova – protiv Novog Pazara i Čukaričkog za pobedu 1:0, a protiv Javora za remi, 1:1.

Uspeo je do kraja sezone i da dođe do još tri pogotka – protiv Partizana, Vojvodine i Napretka.

Luković je svojim golovima IMT-u direktno doneo ukupno 11 bodova – tri puta je bio ključni faktor u pobedi, a dva puta je pogodio u remiju.

Na kraju, na 36 utakmica ove sezone u domaćim takmičenjima postigao je 17 golova kolo pred kraj, uz dve asistencije.

Od leta ćemo ga gledati u Francuskoj, uz nadu da će mlada nada srpskog fudbala izrasti u napadača koji će u budućnosti biti jedan od nosilaca reprezentacije Srbije.

BONUS VIDEO Isključenje Kristijana Ronalda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar