Foto: FK Miljakovac

Fudbalski klub Miljakovac odlučio je da nagradu za najboljeg igrača u istorijskoj, prvoj godini postojanja stavi na humanitarnu aukciju i tako pomogne osmomesečnom Oliveru Pal Gajodiju kome je potrebno dva miliona evra za lečenje.

Posebno dizajniranu statuu će pobedniku, koji će ostati upisan u istoriji FK Miljakovac, dodeliti Dejan Stanković, a aukcija se održava na Instagram profilu kluba i trajaće do srede u 19 časova.

Oliver Pal Gajodi ima samo osam meseci i bori se sa smrtonosnom spinalnom mišićnom atrofijom tipa 1 (SMA 1), a jedino što može da mu pomogne da nastavi bezbrižno detinjstvo je genetska terapija i lek „zolgensma“, koji košta čak dva miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

U FK Miljakovac je odlučeno da nagrada za najboljeg igrača kluba u istorijskoj, prvoj godini postojanja bude stavljena na humanitarnu aukciju.

Napravljena je posebna statua koja će biti dodeljena licitatoru koji bude ostavio najveću ponudu na Instagram profilu FK Miljakovac, a ponude se mogu slati do srede u 19 časova, jednostavnim ostavljanjem komentara na objavu.

U ovu akciju se uključio i Dejan Stanković, proslavljeni fudbaler, danas trener i ambasador Humanitarne organizacije “Zajedno za život”, koji će i dodeliti ovu nagradu.

Titulu za najboljeg igrača ovog humanitarnog fudbalskog kluba u 2020. godini mogu poneti svi građani, kao i kompanije i firme koje budu želele da se uključe u licitaciju.

Foto: FK Miljakovac

SMA 1 je Oliveru dijagnostikovana kada je imao svega mesec dana. Bolest se inače manifestuje na početku atrofijom mišića, a zatim se polako gube životne funkcije, varenje, gutanje, disanje. Oliver trenutno ima ugrađenu sondu za hranjenje i na respiratoru je.

Oliveru se može pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke sa sadržinom 848 na broj 3030.

Porodica malog Olivera apeluje na sve građane, kompanije i institucije da se uključe u akciju i tako pomognu da se ogromna svota od dva miliona evra sakupi što pre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar