foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Momak iz Begeča postao je kralj Zvezdinih evropskih noći protiv Liverpula - sve dalje deluje kao prirodan tok i sled događaja.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Pavkov, i da ništa posle Liverpula nije učinio, večno bi ostao u istoriji Crvene zvezde.

Dao je dva gola timu koji je u tada aktuelnoj sezoni postao prvak Evrope, priredio je najveću sezonsku senzaciju u Ligi šampiona, kakvu je malo ko očekivao.

Zvezda i Pavkov nisu kasnije došli do željenog transfera u Kinu, sve je završeno volšebno, kako izgleda i jedino može u scenarijima sa korpulentnim napadačem iz Begeča, koji ima vrtoglave preskoke od igrača koji deluje raspoloženije za pecanje do golgetera koji je spreman da Zvezdu vuče u Evropi što dalje.

Foto: Starsport

Zahvaljujući Pavkovu, Zvezda je odigrala dvomeč sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope bez poraza. Bio je strelac pogotka za 2:2 u Beogradu, u 93. minutu je postavio konačan rezultat i u revanšu je čak i sreća bila na strani slavnog italijanskog tima, koji je prošao dalje zahvaljujući golu u gostima (1:1 u Milanu).

Ovog leta, Pavkov je bio viđen na transfer listi, na kraju je produžio ugovor do 2024. godine, potpis je pao 13. avgusta.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Četiri dana kasnije, Pavkov je načeo Kluž golom u 5. minutu, pa je spakovao pogodak Kataiju, trasiravši put ka pobedi od 4:0 i sigurnom plasmanu u Ligu Evrope.

Nije se na tome završilo, Pavkov je dao gol i u revanšu za 2:1, pa je doneo i važne bodove za koeficijent, pored već viđenog daljeg plasmana, sve je krunisano protiv Ludogoreca, na pomalo komičan način.

Nespretnom asistencijom, kao džoker, Pavkov je potvrdio da mu je suđeno da bude čovek preokreta i ovakvih evropskih mečeva.

Način na koji je dodao Kangi pun je simbolike i potvrda da je rođen za velike evropske noći, iako nisu cvetale ruže – u jednom periodu, Pavkov nije bio na istoj talasnoj dužini sa Dejanom Stankovićem i to je u međuvremenu ispravljeno.

BONUS VIDEO – Ivan Gudelj o Maradoni kog je čuvao Bojan Krkić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar