Foto: EPA/TOM HEVEZI
Foto: EPA/TOM HEVEZI

Milan Mandarić, poznati srpski biznismen, povlači se iz Vojvodine, ali ne i iz fudbala pošto uskoro planira da kupi novi klub.

Mandarić je nekadašnji vlasnik Lestera, Šefilda, Portsmuta, Nice, Standarda, Šarlroa, Olimpije iz Ljubljane, a sada je naciljao jedan klub iz Švajcarske kome nije otkrio ime.

„Zvali su me iz Švajcarske, Francuske, Srbije, Hrvatske, zasad samo gledam. Postoji klub u Švajcarskoj na koji gledam ozbiljno, umalo sam kupio jedan kod jezera blizu Italije, ali u poslednjem trenutku su vlasnici pokušali promeniti dogovor, pa sam odustao“, otkrio je Mandarić za The News.

PROČITAJTE JOŠ

Ulagao je u engleski fudbal dosta, ali ni sa 86 godina ne planira da se povuče.

„Ne želim da se povučem još uvek. Povući ću se jednog dana kad me više ne bude. Više nemam 45 godina, već 86, ali zašto se ne vratiti? Ne radi se o godinama, već o energiji i želji. Gledam ljude od 66 godina, mlađi su od mene, ali imam njihovu energiju i entuzijazam. Zdrav sam, nemam problema“, rekao je Mandarić.

Foto:Nemanja Jovanović

Koliko su voleli Mandarića u Engleskoj?

Priča Milana Mandarića u Engleskoj započeta je 1998. godine kada je preuzeo Portsmut. Sa njim je uspeo da se domogne elitnog ranga, a 2006. godine je klub prodao za 32 miliona funti ruskom milijarderu Aleksandru Gajdamaku.

Neposredno nakon prodaje započet je stromoglav pad kluba, koji je sada član treće lige.

Mandarić tu nije stao. Sledeća destinacija i to naredne godine bio je Lester, koji je u vreme njegovog dolaska imao dug od 10 miliona i takmičio se u trećoj ligi.

Za samo dve godine, uz trud, rad i ulaganja, uspeo je da obriše dugove, te prepozna ko su pravi ljudi koji će nastaviti put uspeha.

Za 39.000.000 funti predao je klub u ruke Vičaja Šrivadanaprabija, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći 2018. godini. Od tada klub vodi njegov sin.

BONUS VIDEO Gol Mitrovića za 2:1 protiv Ahlija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare