Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sukob Milana Borjana i Crvene zvezde goruća je tema ne samo među navijačima crveno-belih, već u čitavoj fudbalskoj Srbiji, i trenutno se ne nazire ishod haosa koji je nastupio po završetku zimske polusezone.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon remija sa Radnikom iz Surdulice na stadionu „Rajko Mitić“ Borjan je ušao u sukob sa trenerom Dejanom Stankovićem tokom kog su izgovorene i neke teške reči,

No, situacija se naizgled smirila, polusezona okončana uspešno, pobedom nad ekipom TSC-a od 3:2, ali tada Borjana nije bilo na golu, već se ispred mreže našao Zoran Popović.

Samo dan kasnije usledio je „hladan tuš“ za navijače Zvezde, i to u vidu zahteva kapitena tima sa Marakane da napusti klub.

No, situacija nije tako jednostavna kakvom se čini, jer Borjana sa Zvezdom veže jak ugovor do juna 2023. godine, pa će epilog gotovo sigurno biti neko od četiri rešenja o kojima će biti reči u nastavku teksta.

1. „Tresla se gora, rodio se miš“

Nije neuobičajeno da u klubovima u kojima postoji veliki pritisak dođe do svojevrsnog zasićenja, što se po svemu sudeći dogodilo i kapitenu crveno-belih. Jednostavno, konstantna potreba za pobedama i preispitivanje nakon svakog neuspeha ostavi traga, i čovek dođe do granice pucanja kada mu se čini da ne može više da izdrži. Moguće je da se to dogodilo sa Borjanom. Iz tog razloga, crveno-beli nisu mogli da „izaberu“ uslovno rečeno bolji trenutak za događaj ovog tipa.

Pred crveno-belima su dva meseca pauze pre prve naredne utakmice, dovoljno da i sa jedne i sa druge strane dođe do „spuštanja lopte“, jer bi upravo hladne glave mogle da dovedu i do odluke da nastave dalje bar još šest meseci, s obzirom na to da će Zvezda igrati istorijsku osminu finala Lige Evrope, a sledi i borba sa Partizanom za titulu u kojoj tim sa Marakane ima sasvim dobre šanse da se vrati u nju, s obzirom na to da Zvezda ima pet bodova manje od tima iz Humske, a na proleće nas očekuju dva večita derbija.

2. Borjanova prodaja

Iako će kapiten Zvezde u oktobru 2022. godine napuniti 35 godina, iz utakmice u utakmicu pokazuje da još uvek itekako može da brani na visokom nivou. S obzirom na to da je Kanada trenutno prva u KONKAKAF zoni, sa dva boda više od Paname, Borjan bi tako imao šansu da bude znatno bliže „oku“ selektora Džona Herdmana. Sa druge strane, brojni klubovi iz MLS lige bi mogli da budu potencijalni „kupci“, jer se nalaze u poziciji da bi golman Borjanovih kvaliteta doneo ekipi veliki kvalitativni iskorak i potencijalan napad na sam vrh MLS lige. Iako ime kluba koji je navodno zainteresovan za Borjana nije spomenuto, portal MLSSoccer navodi da Toronto kao realnu opciju, kada se uzme u obzir to da je upravo čuvar mreže najveća boljka.

Ujedno, crveno-beli bi mogli da zarade, što, s obzirom na Borjanove godine, gotovo izvesno nije bilo planirano.

3. Raskid ugovora 

Znatno manje verovatan ishod jeste raskid ugovora i Borjanov odlazak iz kluba bez ikakve naknade. Iako je jasno da je prvi čuvar mreže Zvezde nezadovoljan i želi da promeni sredinu, činjenica je da je previše značajan „šraf“ u Zvezdinoj kako igri, tako i svlačionici, pa bi situacija morala da postane izuzetno loša kako bi Zvezda bila naterana da svog možda i najboljeg golmana u poslednje dve decenije pusti.

4. Ostanak uprkos nezadovoljstvu

Ovo je najmanje verovatna, ali takođe moguća opcija. Jednostavno, Borjan se nakon zimske pauze u Beograd možda vrati podjednako nezadovoljan, insistira na odlasku, ali stav Zvezde ostane nepromenjen i crveno-beli primoraju kapitena da ostane u klubu, uprkos njegovom nezadovoljstvu. Ipak, više faktora ide u prilog priči da od ovoga neće biti ništa. Naime, sa izvesnim plasmanom Kanade na Svetsko prvenstvo Borjanu će biti neophodno da što više vremena provede u igri kako ne bi izgubio mesto među stativama nacionalne selekcije na smotri najboljih reprezentacija planete u Kataru. Sa druge strane, Zvezdu očekuje istorijski nastup u Ligi Evrope, pokušaj da Partizan bude sustignut tokom proleća…

Previše stvari je „na kocki“, a čini se da ovakva odluka ne bi imala gotovo nikakav poztivan efekat ni po Zvezdu, ni po Borjana.

Više bi trebalo da bude poznato u narednim nedeljama.

BONUS VIDEO Vuletić: Partizan neće osvojiti titulu, igra tango sa Zvezdom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar