Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Bomba iz Katalonije, Mesi je objavio kraj rata Barseloni, koji je tokom leta čitavih 40 dana bio udarna tema svih svetskih medija.

U opširnom intervjuu za katalonski Sport, kapiten Barselone i simbol kluba s „Kamp Noua“ poručio je da je pogrešio, uputivši poruku pomirenja, izvinjenja i zajedništva.

Jer, samo tako Barselona ponovo može da bude jaka i konkurentna u Primeri u trci s Realom, kao i u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

„Posle toliko neslaganja i sukoba, želim konačno da stanem na kraj svetu tome. Navijači Barselone moraju da se ujedine i da znaju da najbolje tek dolazi. Još više strasti i entuzijazma je jedini način da ostvarimo sve naše ciljeve, uvek ujedinjeni, veslajući u isto smeru“, izjavio je Argentinac.

Ipak, ono pravo je usledilo tek u sledećoj rečenici. Prosto je neverovatno da je Argentinac napravio zaokret od 360 stepeni.

„Preuzimam odgovornost za svoje greške. Ako sam i grešio, to sam radio samo da bih Barselonu učinio boljom i jačom.“, prenosi katalonski Sport Mesijeve reči.

Desetka Barselone imala je jasnu poruku i za navijače.

Pročitajte još: Odjurio usred meča u WC, Murinjo ga vraćao iz svlačionice

„Želim da se obratim svim članovima kluba i navijačima. Ako sam ih bilo kako uvredio, ili sam nešto uradio ili rekao, moraju da znaju da sam to napravio uvek misleći o tome šta je najbolje za klub i njegove interese“, iskren je Argentinac.

Podsetimo, Leo Mesi je očajnički želeo da ode iz Barselone pozivao se na činjenicu da može besplatno da ode u poslednoj godini ugovora, ali se klub oglasio poručivši da može da ide samo u slučaju da neko plati 700 miliona evra na ime obeštećenja.

Malo je nedostajalo da Mesi i Barselona završe i na sudu, takav epilog izbegnut je u poslednjem trenutku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare