Lionel Mesi, Robert Levandovski
Lionel Mesi, Robert Levandovski; Foto: Twitter Screenshot SuperSport

Lionel Mesi je osvojio sedmi put u karijeri Zlatnu loptu i po tome mu nema ravnog u istoriji fudbala. Ipak, Argentinac je nakon što mu je dodeljena nagrada naterao i ugledni "Frans fudbal" da se zamisli o odnosu prema Robertu Levandovskom.

PROČITAJTE JOŠ

Organizatori Zlatne lopte su saopštili da razmišljaju da dodele nagradu Levandovskom za 2020. godinu nakon komentara Lionela Mesija u ponedeljak uveče.

Argentinac je odveo reprezentaciju do trofeja u Kopa Americi i to je bilo dovoljno i da osvoji zlatnu loptu.

Prošle nedelje se zbog pandemije koronavirusa nije dodeljivala nagrada, pa je poljski napadač ostao bez nagrade iako je sa Bajernom osvojio tripletu.

Poljak je postigao 55 golova prošle godine (najviše u karijeri) i bio je favorit mnogih pre nego što je „Frans fudbal“ odlučio da ne dodeljuje nagradu.

Ipak, Mesi nije želeo da ćuti.

„Roberte, zaslužio si Zlatnu loptu. Prošle godine, svi se slažu da si ti veliki pobednik ove nagrade. Nadam se da će ti ‘Frans fudbal’ dati Zlatnu loptu za 2020. godinu. Svi verujemo da si to zaslužio i nadam se da će ti je dostaviti kući“, rekao je Mesi.

Ovo je izazvalo i reakciju „Frans fudbala“, pa je glavni urednik Paskal Fere rekao da je otvoren za tu mogućnost.

Fere je objasnio i da nije siguran da li bi Levandovski sa sigurnošću osvojio nagradu u 2020. godini.

„Ono što je Mesi rekao je lepo i pametno. Mislim da ne treba da donosimo brze odluke. Moramo da mislimo o tome i u isto vreme treba da poštujemo istoriju Zlatne lopte, koja se bazira na glasanju. Ne možemo da budemo sigurni da li bi je Levandovski osvojio prošle godine. Ne možemo da znamo jer nije ni bilo glasanja. Ali, da budem iskren, Levandovski je imao sjajnu šansu da je osvoji ove godine“, rekao je Fere.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare