Foto: promo

Finale Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bajerna iz Minhena privlači veliku pažnju evropskih i svetskih medija, ali i svih ljubitelja fudbala.

Nikada finale Lige šampiona nije igrano tako duboko u leto, kad sada, u godini koju je obeležila pandemija koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Ko će izaći kao pobednik u velikom sudaru na stadionu Benfike, znaćemo krajem dana, ali u svakom slučaju ulog je ogroman, a akteri imaju svoju računicu.

PROČITAJTE JOŠ O FINALU:

Put Parižana ka obećanoj zemlji od 1,5 milijardi evra

PSŽ – Bajern, dan odluke: Svemirski fudbal za evropsku krunu

Dodatne bezbednosne mere u Parizu zbog finala Lige šampiona

Interesantno je kako pojedini mediji gledaju na ovaj okršaj dva kluba.

I dok francuski „L’Ekip“ to vidi kao francusko-nemački samit, španska „Marka“ je na naslovnici na kojoj dominira naslov „Noć totalnog fudbala“, podsetila da je ovo veče kada Robert Levandovski juri rekord Kristijana Ronalda, a s druge strane Kilijan Mbape i Nejmar pokušavaju da osvajanjem titule krunišu projekat Pari Sen Žermena.

Španski „As“ sudar Francuza i Nemaca vidi drugačije – „Petrodolari protiv stare Evrope“.

List u stvari navodi citat igrača Bajerna koji je na slikovit način pokušao da objasni svu razliku između dve strane u večerašnjem finalu.

U Italiji, „Korijere delo Sport“ na ovaj meč gleda kao na sudar „zvezda protiv jake grupe igrača“, dok „Gazeta delo Sport“ ističe da je to „gol žurka Nejmara i Levandovskog“.

Nemački mediji poput „Bilda“, priželjkuju da Bajern, kao 2013. želi da osvoji triplu krunu, a takođe ističu i sjajan odnos između trenera PSŽ Tomasa Tuhela i Kilijana Mbapea i dodaju da su igrači francuskog tima iza svog mentora iz Nemačke.

Jedino su ostrvski mediji zakazali i zanimljivije su im „letnje priče“ i zatvorska epizoda Harija Megvajera na Mikonosu od finala Lige šampiona, u kojem, za razliku od prošle godine, Engleza biti neće…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar