Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Bajerna, od 21 čas na stadionu "De la Luz" u Lisabonu igraju finalni meč Lige šampiona.

Mnogo toga je rečeno o dva rivala, koji su na impresivan način stigli do finalnog duela na stadionu „Benfike“.

PROČITAJTE JOŠ:

Finale Lige šampiona donosi nam okršaj dva supertima PSŽ-a i Bajerna. Nemci su favoriti s kvotom 2,20, na PSŽ je 3,00, dok je iks 3,80. Opklada GG3+ nosi kvotu 1,57.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige šampiona PSŽ – Bajern.

Ono što je indikativno je da je ovo Paržanima prvo veliko finale u ovom takmičenju, a  Bajern je pehar osvajao pet puta, bubio je u isto toliko finala, od toga dva u poslednjoj deceniji.

PROČITAJTE JOŠ: Ljuboja za Nova.rs: Nejmar i Mbape osvajaju Ligu šampiona

Tomas Tuhel, trener ekipe Pari Sen Žermena, svestan je snage protivnika.

„Bajern ima prednost jer je navikao da aigra ovakve utakmice. Veliki su klub, to nije mala prednost, ali ni odlučujuća. Veliki je izazov igrati sa Bajernom, ali mislim da smo zaslužili da budemo u finalu. Znam da će biti izuzetno teško, jer imaju jak individualni kvalitet, ali uvek imate prostora i rešenja. Moramo da nađemo idealan miks između igranja bez straha, sa mnogo samopouzdanja i stvaranjem prilika“, kaže strateg Parižana.

On je rekao da neće mnogo toga menjati.

„Finale nije vreme za velike promene, pripremačemo se kao za Dortmund, Atalantu i Lajpcig.Marko Verati i Indriza Gaj su trenirali poslednjih nekoliko dana i oba su u igri. Teško je reći za Kejlora Navasa, pokušaće, ali donećemo kasnije odluku. Verati može da igra, ali uz osećaj bola. Odlučićemo da li će početi ili ću ga sačuvati za kasniji ulazak“, dodao je Tuhel.

Njegov kolega Hansi Flik kaže da zna način kako će doći do konačnog cilja.

„Naš stil je definisan kretanjem linija tima unapred. Važno je da se koncentrišemo na pritisak na protivnika. Analizirali smo mečeve sa Barselonom i lionom, ključ je da im ne dozvolimo prostor za dodavanje. Imaju vrhunske igrače i biće interesantan meč, ali držaćemo se naše filozofije“, obećao je Flik.

Meč se, kao i svi na finalnom turniru u Portugalu, igra bez prisustva publike.

Dva tima su se poslednji put sastajali u Ligi šampiona u grupnoj fazi 2017. godine. U Parizu je bilo 3:0 za PSŽ, dok je Bajern slavio kod kuće u decembru iste godine sa 3:1.

Suđenje u finalu je povereno Italijanu Danijeleu Orsatu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar