Sari
Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Juventus je na svom stadionu, pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa, savladao Inter (2:0), a Maurisio Sari sa razlogom je bio zadovoljan nakon derbija kola Serije A.

„Počeli smo utakmicu sa Daglasom među starterima jer sam želeo da sačuvam Dibalu za prelomne trenutke meča. Ispostavio se to kao dobar potez. Ostvarili smo važnu pobedu, ali je pred nama još 12 kola i duga bitka za titulu. Zadovoljan sam energijom koju smo imali protiv Intera i kvalitetom koji smo demonstrirali od prvog do drugog pogotka“, rekao je Sari posle meča.

PROČITAJTE JOŠ

Italijanski strateg obrazložio je i odluku da Pjanića ostavi na klupi za rezerve.

„Protiv Liona nam je nedostajala energija, pa sam se za susret sa Interom pri izboru igrača vodio i radom igrača na treninzima. Izabrao sam one koji su izgledali bolje na fizičkom i mentalnom polju. Remzi je igrao nešto povučenije nego inače jer tvrdi da se bolje snalazi kad ima više prostora ispred sebe. Sada je na potpuno drugom psihofizičkom nivou u odnosu na početak sezone“, rekao je šef stručnog štaba Juventusa i potom pojasnio ostale taktičke poteze:

„Žrtvovali smo Iguaina da bismo omeli Brozivića. U trenucima kad sam osetio da možemo da zatvorimo ofanzivce Intera pružio sam šansu Dibali. Posle 1:0 utakmica je bila naša. Gol Remzija imao je veoma negativan efekat na rivala. Rauje što smo timu kakav je Inter dozvolili vrlo malo da igra“, rekao je Sari.