Juventus
Foto: Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Juventus je pobedom u derbiju 26. kola Serije A protiv Intera (2:0) stigao do 20. trijumfa u prvenstvu i nastavio trku za šampionsku krunu.

Fudbaleri Juventusa su na krilima raspoloženih Remzija i Dibale u drugom poluvremenu slomili otpor rivala i potpuno zasluženo stigli do tri boda kojima su znatno smanjili šansu Interu da ostane u trci za šampionsku krunu.

Utakmica pred praznim tribinama nije bila preterano sadržanja u prvih 45 minuta iako je početak susreta obećavao pregršt uzbuđenja, posebno pred golom gostiju. Već u trećem minutu viđena je gužva u Handanovićevom šesnaestercu prilikom koje je lopta pogodila Ešlija Janga u ruku, ali se glavni arbitar nije oglasio smatrajući da nije postojala namera te da potez fudbalera Intera nije za najstrožu kaznu.

PROČITAJTE JOŠ

U 15. minutu odličnu priliku imao je Daglas Kosta, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

Usledio je period bez pravih iskušenja za golmane koji je trajao sve do vodećeg gola „stare dame“ koji je postigao Remzi nakon što mu je Ronaldo primirio loptu na šest metara od gola rivala i omogućio da neometano šutira.

Nakon što su načeli rivala fudbaleri torinskog kluba nastavili su sa ofanzivom koja je rezultirala novim pogotkom u 66. minutu. Dibala i Remzi su duplim pasom izbacili dva čuvara iz igre, a potom je Argentinac driblingom iza sebe ostavio još jednog defanzivca Intera i neometano poslao loptu u mrežu „nero-azura“.

U 78. minutu Eriksen je snažnim udarcem pokušao da vrati svoj tim u meč, ali je lopta prošla pored stative i završila u gol-autu. Minut kasnije Padeli je dobio crveni karton iako je bio na klupi za rezerve, a razlog je bilo nesportsko ponašanje.

Juventusu je trijumf pred sablasno praznim tribinama 20. u prvenstvu pa eipa Mauricija Sarija sa još po tri remija i poraza zauzima prvo mesto sa 63 boda ispred Lacija koji ima bod manje. Inter je ovim porazom izgubio korak za vodećim dvojcem i uz utakmicu manje ostao na 54 boda.

Serija A, 26. kolo

Nedelja:

Parma – SPAL 0:1 (0:0)

(Petanja 71p)

Milan – Đenoa 1:2 (0:2)

(Ibrahimović 77 – Pandev 7, Kasata 41)

Sampdorija – Verona 2:1 (0:1)

(Kvaljarela 77, 86p – Audero 32ag)

Udineze – Fjorentina 0:0

Juventus – Inter 2:0 (0:0)

(Remzi 55, Dibala 67)

Ponedeljak:

Sasuolo – Breša 18.30

Serija A tabela
Foto: Printscreen