Đenoa
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Đenoe savladali su Milan u gostima 2:1 i tako upisali značajna tri boda u borbi za opstanak.

Duel 26. kola Serije A odigran je pred praznim tribinama stadiona San Siro zbog epidemije koronavirusa, a dva gola gostiju u prvom poluvremenu posle uspavanih reakcija Hernandeza i štoperskog para Milana ispostavila su se kao nenadoknadiv zaostatak za „roso-nere“.

PROČITAJTE JOŠ

Đenoa je u do vođstva stigla u sedmom minutu nakon što je Sanabria poslao oštar povratni pas sa desnog krila pred gol Begovića, a Pandev iz klizećeg starta prosledioloptu u mrežu.

Leva strana defanzive ispostavila se kao Ahilova peta izabranika Stefana Piolija, a novo slavlje gostima doneo je Kasata posle centaršuta Šonea.

U 77. minutu Zlatan Ibrahimović je spretno reagovao u petercu rivala i iz okkreta poslao neodbranjiv udarac, ipak gol iskusnog napadača nije bio dovoljan da Milan stigne makar do boda.

Pobedaom na San Siru, Đenoa je napravila korak kojim je izašla iz zone ispadanja, dok je Milan ostao mesto ispod Napolija koji zauzima šestu poziciju, poslednju koja garantuje plasman na internacionalnu scenu.

Đenoa
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

 

I Sampdorija, drugi član Serije A iz Đenove, stigao je identičnim rezultatom do pobede savladavši Veronu golovima Kvaljarele, a pobedu je upisao i SPAL koji je trijumfovao na gostovanju Parmi.

Serija A, 26. kolo

Nedelja:

Parma – SPAL 0:1 (0:0)

(Petanja 71p)

Milan – Đenoa 1:2 (0:2)

(Ibrahimović 77 – Pandev 7, Kasata 41)

Sampdorija – Verona 2:1 (0:1)

(Kvaljarela 77, 86p – Audero 32ag)

Udineze – Fjorentina 18

Juventus – Inter 20.45

Ponedeljak:

Sasuolo – Breša 18.30