Maurisio Poketino; Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Nije mu bilo lako da vodi Parižane

Bivši trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino objasnio je koliko je bilo teško voditi francuski tim, te je rad u njemu uporedio sa radom u engleskoj Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Poketino nije opravdao očekivanja kluba, iako je osvojio francusku ligu prošle sezone. Glavni razlog rastanka sa Parižanima bio je rano ispadanje u Ligi šampiona i još jedna godina u klubu bez „ušatog“ trofeja.

„Postoje klubovi kao što su Liverpul ili Mančester siti, koji imaju dugoročne projekte i daju šansu ljudima da ih ostvare. Uvek ću praviti takva poređenja. Mi u PSŽ-u smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. Siti je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sledeće nedelje je kupio Holana. Dao je priliku svom treneru za novi pokušaj, da nađe rešenja i osvoji prvenstvo Engleske, kao što smo mi uzeli trofej u Francuskoj“, rekao je Poketino.

Argetinski stručnjak je u Engleskoj vodio Totenhem i Sautempton, ali je svestan da je u Parizu pritisak bio mnogo veći, kao i očekivanja.

„Projekti su različiti. Dok u Sitiju sedam godina veruju istom treneru, u PSŽ-u očekuju da čim dođeš, s vrata osvojiš pehar. I to onaj Lige šampiona, ne domaćeg prvenstva. Drugačije je i ja sam to prihvatio. Ovo što sada govorim nije kritika. Kada smo došli u Pariz, znali smo da moramo da probamo da osvojimo Ligu šampiona ako želimo da nastavimo da radimo na našem projektu“, završio je iskusni stručnjak.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare