Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Trener Juventusa Mauricio Sari je otvoreno govorio o situacijama sa kojima se suočavao u Čelsiju.

Italijanski stručnjak je sa londonskim klubom osvojio Ligu Evrope, ali je odlučio da se vrati u domovinu.

„Što se više podižete na lestvici to je teže izgraditi lične odnose sa fudbalerima. Tada se menja i cela okolina, postaje mnogo teže ostvariti relacije. Imao sam sukobljen odnos sa svlačionicom, ali je mnogo njih plakalo kada sam rekao da odlazim“, rekao je Sari.

PROČITAJTE JOŠ

On je naveo da nije osoba koja će tapšati druge po ramenu i da pre govori o stvarima koje su loše nego o onima koje su dobre.

„Jeste to udarac bio za njih, ali je to bila lekcija, da nauče da poštuju čoveka zbog toga kakav on jeste. Najbolju relaciju sam imao sa igračima koji su igrali najmanje, mislim da su oni najbolje shvatili“.

Sari je dodao da često dobija pozive od svojih bivših igrača.

„Oni koji nameravaju da postanu treneri me zovu i pitaju za savete. Neki me pitaju i da dođu u moj stručni štab. Neki traže savete i zbog ličnog života, odnosa sa ženom, decom…“

Italijan je otkrio da mu se sviđa engleski fudbal, ali i da ne bi mogao da živi u Engleskoj.

„Mladi imaju mnogo prilika tamo, ali ja ne razumem kako Italijani mogu da žive u Engleskoj. Što se tiče fudbala, nedostaje mi Premijer liga… Neverovatna atmosfera, neverovatan nivo tehničkog poznavanja fudbala“, zaključio je Sari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar