Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbalski klub Juventus obelodanio je odluku da umanji plate igračima i članovima stručnog štaba što će klubu uštedeti velika sredstva.

Akciju koju je pokrenuo kapiten Đorđo Kjelini, a koju su podržali Kristijano Ronaldo, Leonardo Bonući i Đanluiđi Bufon, sada su prihvatili i ostali igrači kao i članovi stručnog štaba na čelu sa trenerom Maurisijom Sarijem.

To će klubu uštedeti čak 90 miliona evra, što je otprilike iznos koji pokriva plate fudbalera i svih zaposlenih u klubu za četiri meseca.

Dogovor između uprave i igrača postignut je u periodu kada su prekinuta sva takmičenja u Evropi i kada su mnogi klubovi odlučili da racionalizuju troškove zbog problema koji su nastali prekidom sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ekonomski i finansijski efekti sporazuma su takvi da ćemo za 2019/20 uštedeti 90 miliona evra. Sporazum predviđa smanjenje prihoda za mart, april, maj i jun 2020. godine“, stoji u saopštenju Juventusa.

Prema sporazumu, prva zvezda kluba, Kristijano Ronaldo, ostaće bez otprilike 3,8 miliona evra.

Juventus je jedan od klubova koji su najteže pogođeni pandemijom koronavirusa, jer su tri igrača ovog kluba bili pozitivni na testu na koronavirus.

U pitanju su Danijele Rugani, Paulo Dibala i Blaz Matuidi.

Slično je i u drugim okolnim zemljama, plate zaposlenima smanjio je i Atletiko Madrid, kao i Barselona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram