Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Nemanja Matić je prikazao još jednu odličnu partiju u dresu Mančester junajteda. Reprezentativac Srbije dobio je velike pohvale posle pobede "crvenih đavola" nad Šefild junajtedom (3:0) u 31. kolu Premijer lige.

Bio je to povratak Junajteda na „Old Traforda“ prvi put posle marta, a može se reći da su izabranici Olea Gunara Solskjera odigrali odlično i zasluženo stigli do bodova, koji će im mnogo značiti u borbi za poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Matić je tokom celog susreta diktirao ritam igre, a srpski fudbaler je pose utakmice pohvalio trostrukog strelca, Francuza Antonija Marsijala, koji je tako došao do 19. gola u sezoni u svim takmičenjima.

Bio je to ujedno i prvi het-trik nekog igrača Junajteda još od aprila 2013. i Robina van Persija.

„Za Marsijala je jako važno da postiže golove, kao i za svakog napadača, radi se o samopouzdanju. Drago mi je da su naši napadači raspoloženi. Mislim da je Antoni bio igrač meča, svaku šansu koju je imao, pretvorio je u gol. Videćemo šta još može da uradi za nas, srećan sam zbog njega i čestitam mu na dobroj igri“, rekao je Matić za klupski kanal Junajteda.

Zajedno sa Polom Pogbom i Brunom Fernandešom, Matić je delovao odlično na sredini, tako da je klub nastavio seriju mečeva betz poraza. Solskjerov tim je neporažen u poslednjih 13 mečeva.

„Uvek je dobro kad igrate sa vrhunskim igračima. Nisu samo Bruno i Pol takvi, srećni smo što imamo sjajne igrače na svakoj poziciji. Ovog puta sam igrao sa Brunom i Polom, mislim da smo bili dobri, verujem da možemo još mnogo da napredujemo. Tu je i Skot Mektomini, ko god da igra, dobro je. Zadovoljan sam timskom igrom i time kako smo kontrolisali utakmicu. Znali smo da će biti opasnih kontri, ali smo imali kontrolu svih 90 minuta. Dobro smo analizirali protivnika, ukazali im respekt, 3:0 protiv tima koji pravi problema gotovo svima u Ligi je odličan rezultat“, zaključio je Nemanja.

Ole Gunar Solskjer je prezadovoljan igrom srpskog fudbalera, koji će u avgustu proslaviti 32. rođendan.

„Nemanja igra svoj najbolji fudbal. Imao je odličnu predsezonu, prvi put posle mnogo godina i sada je diktirao igru, njegovo iskustvo je od vitalnog značaja za nas. Veoma sam srećan da gledamo Nemanju u najboljem izdanju, biće jako važan za nas. Od njegovih igara i njegove želje zavisi da li planira da ostane još sam nama, ali trenutno je u velikoj formi“, zaključio je norveški stručnjak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar