Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Nemanja Maksimović, vezista Hetatefa, u intervjuu za Nova.rs u subotu poručio je da bi voleo da posle četiri godine padne Barselona, i želja mu se ispunila iste večeri (1:0).

Jedini gol na meču postigao je Haime Mata u 56. minutu iz penala, dovoljno da Mesi i ostale skupo plaćene zvezde pognutih glava napuste teren.

PROČITAJTE JOŠ

Dan posle (ne)prospavane noći reprezentativac Srbije, koji je odigrao svih 90 minuta za Hetafe u rušenju Katalonaca, ponovo se odazvao pozivu Nova.rs. i preneo  impresije posle pisanja istorije u predgrađu Madrida.

„Prva pobeda nad Barselonom otkako sam u Hetafeu. Čekao sam na taj momenat četiri godine. Čekao i konačno dočekao… Samo to nam je falilo, da uzmemo skalp Barsi, Realu, Atletiko Madridu, uvek nam je malo nedostajalo“, bile su prve reči Maksimovića posle podviga.

Na pitanje šta je presudilo, u čemu je ležala tajna formula za pad Mesija i družine, Maksimović je odgovorio:

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

„Bili smo maksimalno koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta. Zaista smo odlično odradili posao, nismo im dali da previše razmišljaju jer su tada najopasniji. Igrali smo visok presing, bili dobri na lopti. Očigledno smo i konačno sazreli kao ekipa. Znate, Hetafe je porodični klub. Nema pritiska i iz toga dođe dobra igra i ovakav rezultat. Niko nas ne pritiska da moramo u Evropu, da moramo da pobeđujemo velike. Igramo za nas, za što bolji rezultat, naš cilj je da skupimo 40 bodova i da izborimo opstanak“, objašnjava ratoborni vezista.

Pročitajte još: Maksimović za Nova.rs: Vreme je da otkinemo bodove Barseloni

Momak iz Banje Koviljače iza sebe ima fantastičnih 10 dana. Sa Srbijom je prvo eliminisao Norvešku usred Osla u polufinalu baraža (1:2), a onda je dočekao i da njegov mali Hetafe sruši veliku Barselonu. Nije bilo potrebno dalje bilo šta da pitamo. Reči su same „tekle“…

„Ma fantastično, čestitke stižu sa svih strana. Zaista sam presrećan. O važnosti pobede u Oslu više neću ni da pričam, a evo sad i sve ovo s Barselonom. Samo da tako nastave i Srbija i Hetafe i biće sve super. Pokazali smo da smo ozbiljni i da možemo da igramo sa svim. Eto, moj Hetafe trenutno deli prvo mesto sa Realom na tabeli Primere, ali ne opterećujemo se i ne zanosimo. Naš cilj ostaje isti, a to je 40 bodova i opstanak“, završio je Maksimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar