Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Zinedin Zidan, trener fudbalera Reala, izostavio je Luku Jovića sa spiska od 19 igrača koji će u nedelju od 21 čas napasti Barselonu u El klasiku. Umesto njega, uskočio je Marijano Dijaz, piše španska "Marka".

Nema kraja pehovima Luke Jovića u Realu. Zidan ga je precrtao za El klasiko, odlučivši da rezerva Karimu Benzemi u „utakmici svih utakmica“ u Španiji, bude Marijano Dijaz, objavila je ugledna i uvek dobro obaveštena u dešavanja u kraljevskom klubu – „Marka“.

Nije poznato šta je uticalo na ovakvu odluku Zidana. Može samo da se spekuliše da li je povremeni srpski reprezentativac kažnjen što je za meč prošlog kola Primere sa Levanteom, prijavio da ima stomačni virus, da bi zatim otišao sa devojkom na safari.

Ili je možda u pitanju taktika francuskog stručnjaka, da mu protiv Katalonaca više odgovara napadač Dijazovih karakteristika.

PROČITAJTE JOŠ

Da podsetimo, osim Luke Jovića van stroja za El klasiko su Eden Azar i Marko Asensio zbog povrede, dok Rodrigo odrađuje suspenziju.

Na spisku od 19 fudbalera za okršaj s Barselonom su: Tibo Kurtoa, Alfons Areola, Toni Fuidijaz, Dani Karvahal, Eder Militao, Serhio Ramos, Rafael Varan, Ferlan Mendi, Toni Kros, Luka Modrić, Kazemiro, Fede Valverde, Isko, Karim Benzema, Geret Bejl, Lukas Vaskez, Marijano Dijaz i Vinisijus Žunior.