Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER (DFL)

Erling Brat Holan, je golovima u dresu Dortmunda, naterao slavni Real da baci oko na njega. S druge strane, to ne ide u prilog Luki Joviću.

Strašne partije koje je pružao u Salcburgu, a onda još jače nastavio u Borusiji iz Dortmunda, raspametile su najslavniji klub na svetu – Real.

Madriđanima očajnički nedostaje napadač koji će da zameni Karima Benzemu i izbor bi mogao da padne baš na norveško dete s druge planete – Holana, koji u proseku pogađa mrežu rivala na 50 minuta!

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Prema pisanju uglednog sportskog portala „AS“, koji je odlično upućen u dešavanja u „kraljevskom klubu“, predsednik Florentino Perez je očaran 19-godišnjim Norvežaninom koji bi u narednih godinu dana mogao da dođe na „Santijago Bernabeu“. Jasno je da Luki Joviću ne cvetaju ruže i ukoliko se situacija ne promeni, Holan bi ga zamenio u Realu.

 

PROČITAJTE JOŠ

Osim Jovića „na ledu“ su i Brazilci Rodrigo i Vinisijus Žunior, dok je Eden Azar povređeni i propustiće Evropsko prvenstvo.

„As“ potencira priču da bi Holan mogao da bude novi projekat Reala. Svi u klubu fascinirani njegovom formom i činjenicom da je postigao fascinantnih 40 golova na 30 mečeva u svim takmičenjima uz osam asistencija.

Samo u Ligi šampiona postigao je 10 golova na sedam mečeva, dok je u Bundesligi već na koti devet. Ono što je misterija, jeste cena Norvežanina kojeg je Dortmund otkupio od Salcburga za 45 miliona evra krajem 2019. godine.

U Holanovoj otkupnoj klauzuli s „milionerima“ stoji cifra od 75 miliona evra, pa bi to Real mogao lako da iskoristi u slučaju da ga „milioneri“ pod hitno ne zaključaju. Otkupna klauzula mogla bi da bude aktivirana najranije u januaru 2021. godine.