Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Dve strane spremne da kažu zbogom.

Luka Jović izrazio je želju da predstojećeg leta napusti Real i pronađe novi klub.

Na njegovu odluku uticala je i najava da bi konkurenciju u napadu mogli da pojačaju Kilijan Mbape i Erling Braut Holan, a kako ni sada ne igra, ne želi da izgubi još jednu sezonu u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

On je nezadovoljan svojom minutažom i tražio je od svojih menadžera da mu nađu novi klub.

Iako ima ugovor do kraja 2025. godine, čini se i da Real želi da se saradnja što pre okonča.

Tri gola na 49 odigranih utakmica za Madrid za ukupno 1.490 minuta, odnosno 30 po utakmici za tri sezone u Realu su učinak Luke Jovića.

Srpski reprezentativac nije imao ponude da promeni ekipu ni prošlog leta ni u zimskom prelaznom roku, ističe španski „As“, ali istovremeno dodaje da je glavni razlog i to što nije ni bio na tržištu.

Izvori bliski Joviću uveravaju da igrač na svakom treningu pokušava da nešto promeni, ali da mu možda hladan karakter ne dozvoljava da prenese trud koji ulaže. To je, fudbaler koji treba da nastavi da se takmiči, da oseti poverenje trenera.

Najveća prepreka za dve strane je novac. Jović će teško sada naći tim koji je spreman da mu plati 4,5 miliona po sezoni, a ni Real ne može da izvuče 60 miliona evra koliko je platio Ajntrahtu za njegov dolazak, a spekuliše se da bi morao da zaradi minimum 30 miliona evra kako bi budžet kluba za narednu godinu mogao da se uklopi.

BONUS VIDEO Postigao autogol, pa dobio crveni karton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar