Luis Suarez
Luis Suarez; Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Ko bi rekao da će se stvari toliko promeniti za samo dve godine.

Luis Suarez, napadač Atletiko Madrida, mogao bi da se vrati već ovog leta u Barselonu, koja ga je dve godine ranije oterala.

PROČITAJTE JOŠ

Urugvajski napadač ima 35 godina i spreman je da nastupa za Katalonce i za manju platu samo kako bi bio spreman za reprezentaciji pomogne na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Suarez želi da igra u nekoj od najboljih liga Evrope kako bi bio potpuno spreman, a očigledno da je u Barseloni zamenio samo Ronaldu Kumanu koji ga je oterao, ali ne i klubu.

U međuvremenu je bio i najbolji strelac Atletiko Madrida, mada je ove sezone postigao 13 golova na 42 susreta.

Pre Barselone je u Evropi igrao u Groningenu, Ajaksu i Liverpulu.

Prošle godine je pojasnio i zašto je napustio Kataloniju.

„Ono što mi je najviše zasmetalo je to što su mi rekli da sam suviše star, da ne mogu da igram na visokom nivou i da neću moći da ispunim zahteve velike ekipe. To mi se nije dopalo“, rekao je Suarez za „Frans fudbal“.

On je dodao da je svake godine imao dobru statistiku u Barseloni i ocenio da igrači koji su nedavno došli na „Kamp Nou“ nisu dovoljno kvalitetni.

„Da nisam ništa uradio u klubu kakav je Barselona za tri ili četiri sezone, razumeo bih. Ali, svake godine u Barseloni postizao sam više od 20 golova. Uvek sam imao dobru statistiku, odmah iza Mesija. Danas, vidimo da nije lako igrati u Barseloni. Mnogi igrači koji su došli nisu na očekivanom nivou. Igrao sam šest godina u Barsi, održavao sam određeni nivo i ispunjavao očekivanja. U Barseloni su se okolnosti promenile, klubu su bile potrebne promene. I prihvatio sam ih. Jedina stvar koja mi smeta je način i kako se sve to dogodilo. Mislim da sam zaslužio više poštovanja“.

Oseća se žal u njegovim rečima…

„To je odluka koju nisam mogao da sprečim. Osećao sam da na mene više ne račinaju, uz svoj ponos, rekao sam sebi da ću nastaviti da pokazujem da i dalje vredim. Zbog toga sam prešao u Atletiko, svidela mi se ideja da pređem u konkurentan tim“, dodao je 34-godišnji napadač.

Suarez je odigrao 283 utakmice i postigao 198 golova za Barselonu. Sa katalonskim klubom osvojio je četiri šampionske titule u Primeri, četiri Kupa kralja, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope i dva Superkupa Španije.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar