Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača u četvrtfinalu mastersa u Madridu.

Novak se sa 6:3, 6:4 plasirao u polufinale gde čeka boljeg iz duela Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica takođe igraju u petak, kada će prvi reket sveta znati svog rivala za finale turnira koji je osvojio tri puta do sada.

Đoković je „osvetio“ i Dušana Lajovića, koga je Hurkač kolo ranije eliminisao sa turnira.

Prvi set je počeo boljom igrom srpskog igrača iz forhenda, ali i brojnim greškama Hurkača.

I kada je imao šanse da napadne, radio je to loše, prebacivao osnovnu liniju ili pravio duple greške.

Upravo dvostrukom servis greškom je u drugom gemu omogućio Novaku prvu brejk lopticu i Srbin je to odmah iskoristio da povede sa 2:0.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nije prvi reket sveta bio toliko dobar koliko je Hurkač bio loš do 3:0 za Đokovića, iako je Poljak u trećem gemu imao 0:30.

Slab drugi servis Đokovića nije kaznio da uzme poen za brejk loptu u tom gemu, pa je Novak za 15 minuta već bio na pola puta da povede u setovima sa 1:0.

Hurkač je tada zaigrao bolje, ali je i Novak pokazao da nije imun na greške, pa je Poljak održavao korak do 4:2 pojačanim servisom.

Usledio je fantastičan serverski gem i za Đokovića, koji je poene u njemu uzimao sa dva asa, jednim vinerom iz forhenda i laganim drajv-volejem.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Do kraja seta je odigrao koliko je morao, pa je čelendžom u presudnom trenutku i asom za 40:15, umesto drugog servisa u devetom gemu došao do set lopti i na kraju vođstva 1:0.

Već na startu drugog dela igre je Hurkač opet počeo da doživljava deža-vi iz prvog i grešio je.

Dopustio je Srbinu jednu brejk priliku na 30:40, ali se spasao sa dva dobra forhenda i jednim izlaskom na mrežu, pa je poveo prvi put u meču.

Do 2:2 je bio u egalu. Novaku je servis sve bolje radio, a i Hurkač je razliku pokušavao da pravi svojim početnim udarcem, pošto su mu ostali bili nesigurniji.

Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

To je pokazao i u petom gemu drugog seta kada je Novak napravio brejk. Hurkač je izbacio dve loptice u aut, jednu je poslao u mrežu, a Đoković je došao do 15:40 i dve brejk prilike.

Hubert je metarskim autom poslao Srbinu poklon sa mašnicom, pa je Đoković imao u džepu brejk na 3:2.

Poljski igrač se vratio u život sa četiri odlična servisa u sedmom gemu, u osmom je Đoković komplikovao sebi život jer je iskoristio tek treću gem loptu, a dvaput se igralo na razliku.

Međutim, nakon toga je slomljen otpor poljskog igrača i Novak je trasirao sebi put u polufinale, iskoristivši drugu meč loptu na svoj servis, a četvrtu ukupno.

Meč Đokovića i Marija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Đoković - Hurkač 6:3, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar