Foto: EPA-EFE/Toby Melville

Liga nacija donela je prethodnih dana mnoštvo ludih rezultata i opravdala onu staru da favoriti ne pobeđuju uvek u fudbalu, kao i da u novim uslovima igraju oni kojima klubovi dozvole.

S tim se susrela i reprezentacija Srbije, koja je bez sedmorice morala na megdan Turskoj, jer su tako odlučili – klubovi, a Fudbalski savez se složio s tim.

PROČITAJTE JOŠ

Takav je bio i dogovor, pa su „orlovi“ bez, pre svega Dušana Tadića, otišli na meč 4. kola B divizije Lige nacija.

Pre toga, rezultati u kojima su ljubitelji fudbala mogli da uživaju, osim ako ne navijaju za neku od pomenutih selekcija.

Reprezentacija Ukrajine izgubila je 7:1 od Francuske, pa nanela Španiji prvi poraz posle 15 vezanih utakmica. Nemačka je odigrala nerešeno 3:3 sa Švajcarskom kod kuće, San Marino je izbegao poraz posle šest godina (0:0), Crna Gora je doživela sramotu protiv Luksemburga na svom terenu (1:2)…

Na posletku, i Srbija je na stadionu „Rajko Mitić“ izgubila od Mađarske s minimalnih 0:1, pa je posle tri kola imala svega jedan bod u grupi u kojoj su još Rusija i Turska.

Rezultati „orlova“ definitivno nisu na zavidnom nivou, s tim da im ispadanje u niži rang, C diviziju Lige nacija može da bude i korisno, ali…

Iako mnogima omražena Liga nacija kao takmičenje, ipak pokazuje fudbal u punom sjaju, jer kad bi inače San Marino došao do boda kao potpuni autsajder.

Primera radi, Ukrajina je bila u seriji od tri vezana poraza, najpre upravo od Španije 4:0, da bi Francuska 7. oktobra deklasirala četu Andreja Ševčenka 7:1, a tri dana kasnije joj je izgubila i od Nemačke kod kuće 2:1.

I posle svega – trijumf za istoriju. Ukrajina je na svom terenu dobila Španiju 1:0 i time prekinula niz „crvene furije“ od 15 uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Pritom je Ukrajina igrala bez 12 fudbalera, što zbog suspenzije, što zbog povreda, koji bi mogli da zauzmu mesto u startnih 11. I u takvom sastavu je došla do prve pobede u istoriji protiv reprezentacije Španije!

Šta tek reći za „moćni“ San Marino… Utakmica trećeg kola D divizije Lige nacija donela je potpuno nesvakidašnji rekord.

Remi na gostovanju Lihtenštajnu (0:0) bio je prvi od 149 utakmica na kojoj je mreža San Marina na gostujućem terenu ostala netaknuta – bravo!

Takođe, pomenuta reprezentacija izbegla je poraz prvi put posle šest godina.

Te sreće nije bila Crna Gora koja je propisno obrukala kod kuće protiv Luksemburga, koji je odneo sva tri boda. Rezultat u Podgorici za zaborav „sokolova“ – 1:2.

Koliko su Crnogorci i Luksemburg izjednačeni govori i to da imaju identičan učinak od po tri pobede i jednog poraza.

Poznato je da Nemci uvek igraju do kraja, ali su se namerili na nekoga vrlo sličnog i ispustili ceo plen – 3:3. Odnosno, nisu ni bili blizu istog.

Švajcarci su imali 2:0 već u 26. minutu na gostovanju u Kelnu, ali se tandem Čelsija Timo Verner-Kai Haverc pobrinuo za egal početkom drugog poluvremena.

Ni to što su „sajdžije“ opet povele nije bilo dovoljno za trijumf, pošto su Nemci pokazali ko su i šta su i kada gube, te je Serž Gnabri tačno na isteku sat vremena režirao podelu bodova.

Liga nacija – takmičenje u kojem možemo da očekujemo neočekivano, pa čak kada su u pitanju i Nemačka i Španija, ali i San Marino i Luksemburg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar