Foto: EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Kristijano Ronaldo će učiniti sve ne bi li bio spreman da zaigra u velikom okršaju drugog kola Lige šampiona, 28. oktobra protiv Barselone.

Ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju start takmičenja, a potom i meč u kojem bi se posle dužeg vremena suočili nekadašnji veliki rivali iz redova Reala i Barselone.

PROČITAJTE JOŠ:

Ronaldo je već nekoliko sezona član Juventusa, Mesi je posle letnje sage ipak nekako ostao u Barseloni, ali posle onoga što je uradio Portugalac, kada je prosto pobegao iz karantina u Portugalu, jasno je šta mu je na umu.

PROČITAJTE JOŠ: Čeka ga kazna: Ronaldo napustio karantin, pobegao u Torino

Pravila UEFA kažu da igrač mora da bude negativan na koronavirus bar sedam dana pred utakmicu.

To automatski znači da Ronaldo ima svega osam dana da se oporavi, tačnije da bude negativan na testu i tako konkuriše za mesto u timu za susret Juventusa i Barselone u Torinu.

Po objavljivanju vesti da je Ronaldo napustio Portugal, oglasio se i Juventus koji je naveo u saopštenju da je Kristijano stigao u Torino kako bi period karantina nastavio tamo.

„Kristijano Ronaldo se vratio u Italiju medicinskim avionom, data mu je dozvola kompetentnih medicinskih organa i igrač će nastaviti izolaciju kod kuće u Torinu“, stoji u saopštenju prvaka Italije.

U toku dana, vlasti u Portugaliji donele su odluku da period karantina u toj zemlji smanje sa 14 na 10 dana, koliko je na snazi i u Italiji.

Ipak, jasno je da će Ronaldo propustiti subotnji meč Serije A sa Krotoneom kao i gostovanje Dinamu iz Kijeva, u utorak 20. oktobra, na startu Lige šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar