Foto: EPA-EFE/Justin Setterfield

Sportske manifestacije u Londonu održavaće se bez navijača od srede, nakon što je glavni grad Velike Britanije premešten u najviši stepen ograničenja (treći nivo) usled velikog broja zaraženih koronavirusom.

Do 2.000 navijača bilo je dozvoljeno na otvorenom nakon završetka drugog nacionalnog zaključavanja 2. decembra.

Kako je preneo BBC, utakmica Vest Hema i Kristal Palasa u sredu biće bez prisustva gledalaca, kao i mečevi Premijer lige sredinom nedelje u kojima su domaćini Arsenal i Fulam.

PROČITAJTE JOŠ

„Razočarani smo što potvrđujemo da nismo u mogućnosti da dočekamo navijače na našem stadionu za utakmicu u Premijer ligi protiv Sautemptona“, saopšteno je iz Arsenala na Tviter nalogu.

Utakmica Liverpula i Totenhema biće jedina sredinom nedelje na kojoj će biti dozvoljeno prisustvo navijača, jer u Liverpulu još nisu uvedene nove mere.

Liverpul, Everton, Brajton i Sautempton su jedini klubovi iz Premijer lige koji na svom stadionu mogu da ugoste do 2.000 gledalaca.

Govoreći pre najave prelaska Londona na novi nivo zatvaranja, trener Čelsija Frenk Lampard rekao je da navijačima i dalje treba dozvoliti ulaz na stadione kada se uvedu oštrija ograničenja protiv koronavirusa.

„Videli smo na terenu podršku koju nam daju i šta to znači u igri. Ne govorim Vladi šta da radi, ali takođe mislim da možemo da kontrolišemo 2.000 navijača koji dolaze na stadion. U najmanju ruku je nesrećno“, rekao je Lampard.

Prošle nedelje, Čelsi je na svom stadionu imao navijače prvi put od marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar