Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Sjajan fudbal.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su na svom terenu Čelsi sa 1:0 u meču osmine finala Lige šampiona, dok je Benfika na gostovanju bila bolja od Briža sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ...

„Milioneri“ i londonski „plavci“ po prvi put u istoriji odmerili su snage, a sam početak meča pokazao je da će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu imati u čemu da uživaju.

Huk sa tribina motivisao je Borusiju da krene silovito, ali su njihovi pokušaji izblokirani, dok je u 14. minutu prodor Kaija Haverca po levom boku i centaršut ka Hakimu Ziješu Niko Šloterbek uspeo da izbaci u korner.

Tri minuta kasnije zatresla se mreža Borusije kada je Tijago Silva loptu na centaršut Žoaa Feliksa iz slobodnog udarca sproveo u mrežu, ali je ostalo 0:0 pošto je Brazilac, po uzoru na Dijega Maradonu, to uradio rukom.

U 27. minutu Sebastijan Ale je zamalo kaznio zakasnelu reakciju odbrane gostiju, ali je loše zahvatio loptu, nakon čega je reč „preuzeo“ Feliks.

Prvo je u 31. minutu očajno šutirao sa ivice kaznenog prostora iako je imao vremena da se namesti, a sedam minuta kasnije pogodio je prečku u situaciji kada je mogao da bira gde će da šutira.

Bez golova je završeno prvo poluvreme, a u 55. minutu Čelsi je propustio novu veliku priliku. Raspalio je Ris Džejms iz slobodnog udarca, Gregor Kobel je maestralno loptu odbio u korner.

Nije imao sreće ni Brandt, pošto je sa ivice kaznenog prostora šutirao relativno dobro, ali je Kepa Arizabalaga uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

Ključan trenutak dogodio se u 63. minutu, kada je Karim Adejemi nakon kornera Čelsija i intervencije odbrane svog kluba poput brzog voza pretrčao čitav teren, između ostalog iza sebe ostavio i Enca Fernandeza, i pogodio mrežu rivala.

U 78. minutu Kalidu Kulibali je imao odličnu šansu, šutirao sa desetak metara, Kobel uspeo da uspori loptu a Emre Džan je izbacio sa gol-linije.

Poslednji minut meča doneo je i veliku nervozu, nakon faula Rijersona došlo je do sukoba gde su kartone dobili Niklas Zule i Rijerson kod Borusije, a Maunt kod Čelsija. Malo je nedostajalo da situacija preraste u tuču, ali se srećom brzo smirilo pa je meč nastavljen.

Poslednju šansu u petom minutu sudijske nadoknade imao je Fernandez, ali je Kobel njegov udarac maestralno zaustavio.

Revanš je na programu 7. marta u Londonu.

Pobedu je zabeležila i Benfika nad Brižom od 2:0 u Belgiji, pa se „orlovi“ iz Lisabona nalaze blizu prolaska među osam najboljih.

Nakon što je Deniso Odoiju poništen gol zbog igranja rukom u završnici prvog poluvremena za Briž, u drugom su gosti poveli preko Žoaa Marija sa penala u 51. minutu, da bi konačnih 2:0 postavio Neres u 88. minutu meča.

Prvog dana osmina finala Bajern je savladao Pari sen Žermen sa 1:0, a istim rezultatom slavio je i Milan protiv Totenhema.

Borusija Dortmund – Čelsi 1:0 (0:0)

(Adejemi 63)

Stadion: Vestfalen (Dortmund); Sudija: Hezus Hil Manzano (Španija)

Borusija Dortmund: Kobel – Volf (od 73. Rijerson), Zule, Šloterbek, Gereiro – Džan, Belingem, Ozčan – Brant, Ale (od 68. Modeste), Adejemi

Čelsi: Arizabalaga – Džejms, Kulibali, Tijago Silva, Čilvel (od 71. Maunt) – Loftus-Čik, Fernandez – Zijeh, Žoao Feliks, Mudrik (od 71. Kukurelja) – Haverc

Klub Briž – Benfika 0:2 (0:0)

(Žoao Mario 51 penal, Neres 88)

Stadion: Jan Brejdel; Sudija: Davide Masa (Italija)

Klub Briž: Minjole – Klinton Mata, Mehele, Hendri, Mejer – Odoi (od 65. Nilsen), Onjedika – Bjukanen, Vanaken, Lang – Sova

Benfika: Vlahodimos – Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Florentino, Čikinjo – Aursnes, Žoao Mario, Rafa Silva (od 65. Neres)– Goncalo Ramos (od 65. Goncalo Guedeš)

Borusija Dortmund - Čelsi 1:0, Klub Briž - Benfika 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar