Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Fudbaleri Atletiko Madrida su savladali Liverpul rezultatom 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini pogodak na meču je postigao Saul Njiges u četvrtom minutu meča.

Branilac titule osvajača Lige šampiona za više od 90 minuta igre nije uspeo da uputi nijedan udarac na golu protivnika.

Vredi napomenuti i da je Mohamed Salah u 28. minutu zatresao mrežu Atletika, ali je utvrđeno da se nalazio u ofsajdu, pa gol nije priznat.

Ekipa trenera Dijega Simeonea je čvrstim blokom na svojoj polovini terena uspela da neutrališe sve pokušaje lidera Premijer lige i da dozvoli svom golmanu Janu Oblaku da ostane bez posla.

PROČITAJTE JOŠ

Atletiko je prednost pred revanš utakmicu stekao zahvaljujući snalažljivosti svojih fudbalera u kaznenom prostoru Liverpula.

U četvrtom minutu meča je lopta iz kornera sa desne strane doletela pravo na glavu crnogorskog reprezentativca Stefana Savića koji nije uspeo da je zahvati na pravi način, ali se ona od noge Fabinja odbila do peterca.

Pred iznenađenim golmanom Alisonom Bekerom je hitro reagovao Saul i iz neposredne blizine, preciznim udarcem desnom nogom je poslao loptu u „malu mrežu“.

Sudija Šimon Marčinjak je proverio regularnost pogotka koristeći VAR tehnologiju, kojom je utvrđeno da nije postojala nedozvoljena pozicija u momentu kada je španski reprezentativac imao kontakt sa loptom.

Nekoliko prilika za gol, pored poništenog pogotka, imao je Salah, ali je u svakoj situaciji bio neprecizan, što je bio slučaj i u 73. minutu kada je kapiten Džordan Henderson nespretno reagovao u momentu kada je uspeo da umakne odbrani Atletika u kaznenom prostoru.

Ako se u obzir uzmu statistički parametri, Liverpul je bio nadmoćniji pošto je imao 67 odsto vremena loptu u posedu, više kornera (7:2) i ukupnih dodavanja, ali to ekipi trenera Jirgena Klopa nije donelo željeni rezultat.

Revanš meč je na programu 11. marta u Liverpulu.


Atletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)
Stadion: Vanda Metropolitano. Gledalaca: 67.443. Sudija: Šimon Marčinjak

Strelac: Saul u 4. minutu

ATLETIKO MADRID: Oblak – Vrsaljko, Savić, Felipe, Renan Lodi – Koke, Saul, Tomas, Lemar (od 46. Ljorente) – Morata (od 70. Vitolo), Korea (od 77. Kosta).
LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson – Henderson (od 80. Milner), Fabinjo, Vajnaldum – Salah (od 72. Okslejd-Čembrlen), Firmino, Mane (od 46. Origi).


OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI
Utorak:
Аtletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)
(Saul 4)
Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)
(Holan 69′ i 77′ – Nejmar 75′)
Sreda:
21:00 Atalanta – Valensija
21:00 Totenhem – Lajpcig

25. februar
21:00 Čelsi – Bajern Minhen
21:00 Napoli – Barselona
26. februar
21:00 Lion – Juventus
21:00 Real Madrid – Mančester siti