Foto: EPA-EFE/David Ramos

Fudbaleri Pari Sen Žermena konačno će igrati za veliki pehar UEFA! Posle odlične igre i pobede od 3:0 nad Lajpcigom izabranici trenera Tomasa Tuhela imaće priliku da se popnu na krov Evrope.

Godinama unazad pokušavali su Francuzi da dođu do završnice, doveli su velike zvezde svetskog fudbala, Mbapea i Nejmara, sada će imati prilike da sve to naplate osvajenjem pehara.

PROČITAJTE JOŠ:

Nisu ni Tomas Tuhel ni Julijan nagelsman iznenadili postavama koje su izveli na teren, ali ni igrom na početku.

Rasplamsala se borba od prvog minuta, svesni su bili i jedan i drugi važnosti postizanja prvog gola.

IZ MINUTA U MINUT: PSŽ lako sa Lajpcigom, Francuzi u prvom finalu Lige šampiona 

Lajpcig je prvi pripretio i to u trećem minutu, da bi s druge strane Nejmar propustio prvu veliku šansu u šestom minutu, pogodio je stativu.

Isti igrač je minut kasnije igrao rukom zbog čega sudija iz Holandije Bjorn Kujpers nije priznao gol Francuza, a Marsel Sebicer je u devetom minutu pokušao sa 20 metara, ali je Serhio Riko bio na mestu.

Četiri minuta kasnije, „sveci“ su poveli. Anhel di Marija je sjajno centrirao iz prekida sa leve strane, Markinjos bio najviši u skoku, nije tu bilo odbrane – 0:1.

Marsel Sabicer u 23. i Jusef Poulsen u 25. minutu mogli su doneti izjednačenje Nemcima, ali opet nisu imali dovoljno koncentracije u finišu.

Malerozni Nejmar je iz slobodnog udarca u 35. minutu ponovo pogodio stativu, lukavo izvevši taj „slobodnjak“, ali sedam minuta kasnije posle velike greške golmana Lajpciga Gulašija, Francuzi su duplirali prednost.

Mađarski golman je loše dodao loptu, Francuzi su je osvojili na 30 metara, krenuli u brz napad i u tri poteza lopta je stigla do Di Marije koji nije mogao da pogreši – 0:2.

Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

Nejmar je u 44. mogao do pogotka, opet nije imao sreće, i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

Počeli su Nemci drugi deo sa dve izmene u timu, Forsberg i Šik su zamenili Olma i Enkonkua, krenuli su ofanzivnije, ali ih je ponovo presekao gol.

Igrao se 56. minut, bila je to pomalo sporna situacija, da li je bilo ofsajda ili ne, Kujpers je konsultovao VAR studio i odlučio da prizna pogodak Huana Bernata koji je glavom zahvatio loptu na prvoj stativi i poslao je u mrežu.

Ništa se posle toga nije menjalo – bilo je kasno za nemački timda uradi nešto više, iako su istina imali nekoliko pokušaja.

Ni izmene nisu urodile plodom, naprotiv, mogao je Pari Sen Žermen do još kojeg gola, imali su prilike i Mbape i Nejmar, ali i ovo je bilo sasvim dovoljno.

Zasluženo će igrati u velikom finalu u nedelju od 21 čas u kojem ih čega pobednik meča Bajern – Lion.

Liga šampiona, polufinale

utorak

RB Lajpcig – PSŽ 0:3 (0:2)

(Markinjos 13, Di Marija 42, Bernat 56)

sreda

21.00 Lion – Bajern

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar