Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Đozep Marija Bartomeu, predsednik Barselone, gotovo da je potvrdio da će Ronald Kuman biti novi trener kluba sa "Kamp Nou" stadiona.

Bertomeu se posle dužeg vremena pojavio na klupskoj televiziji Barselone samo dan pošto je otpušten trener Kike Setijen.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom dana objavljeno je da je sporazumno raskinut ugovor i sa direktorom fudbala Erikom Abidalom, tako da je Barselona odlučno krenula u najavljene reforme.

PROČITAJTE JOŠ: Najgori trener, potpuni slom Barse i legenda za novi početak

Na pitanje, ko snosi najveću odgovornost za slom u Ligi šampiona, Bartomeu je odgovorio da je najveća krivica uprave.

„Krivica se deli, na kraju najviše je do uprave i predsednika, to jest mene. Svi smo odgovorni. Posle meča sa Liverpulom, možda je baš tada bio momenat za novu vatru. Moja odluka je bila da nastavimo na starim osnovama. Smatrao sam da treba verovati tim trenerima i igračima. Godinu kasnije pokazalo se da to nije bila prava stvar. Sad moramo da menjamo“, jasan je Bartomeu.

On je gotovo potvrdio da je Ronald Kuman novi trener „blaugrane“. Holanđanin je viđen u gradu, gotovo svi mediji prenose da je to „gotova stvar“.

„Ako ništa ne krene po zlu, biće naš novi trener. Različit projekat, sa trenerom kog poznajemo, poznatim načinom rada, znamo kako razmišlja, kako se ponaša. Zna našu filozofiju, naš način igre“.

Na pitanje, zbog čega Holanđanina nisu angažovali u januaru, kada su dali prednost Kikeu Setijenu, rekao je da su tada imali različite opcije.

„U decembru smo pričali o raznim trenerima. Kuman nam je rekao da ima odgovornost prema reprezentaciji Holandije i da ne može da ostavi tim pre Evropskog prvenstva. Da nam je to rekao tokom pandemije, kada se nije znalo da li će biti Evra, bilo bi nezgodno, ovako, sada može da raskine ugovor sa Holandijom. Njegov san je da bude trener Barselone i to će postati stvarnost“.

Bartomeu je svestan da vuče zakasnele poteze. Možda sa zakašnjenjem od tri godine .

„Promene moraju biti duboke, neophodne su. Posle Enfilda, trebalo je izvršiti te promene, ali osvojili smo Ligu, igrali finale Kupa Kralja, stigli do polufinala u Evropi. To nije bila loša sezona“, smatra prvi čovek Barse.

Rekao je koju reč i o bivšim trenereima, Ernesteu Valverdeu i Kikeu Setijenu.

„Ne žalim što smo otpustili Valverdea, bio je neophodan novi impuls timu, svlačionici. Što se tiče Setijena, cenim to što je usred sezone došao u Barselonu, bio je hrabar preuzevši ekipu u januaru. Pandemija, karantin, nanelo nam je to mnogo štete. Razočaran nisam, uradio je vrlo dobre stvari“, otkrio je Bartomeu.

Navijače najviše zanima šta će biti sa Mesijem.

„On želi da završi karijeru u Barseloni. Kuman mi je već rekao da će Mesi biti stub oko kojeg će sve graditi. Ima ugovor do 2021. Zna da je ovo novi prijekat. Najbolji je na svetu i on je naš. Jasni smo u nameri da stvorimo tim koji će mu pomoći. Kuman računa na njega. Nisam pričao sa njim, jesam sa njegovim ocem, kroz ovo smo već prolazili, morate da budete optimisti. Moramo da ustanemo. To moramo da uradimo. Pre četiri dana bilo je 2:8. Mnogo se od tada promenilo“, zaključio je Bartomeu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare