Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Antonio Konte, trener fudbalera Intera, bio je prezadovoljan posle ubedljivog trijumfa njegovog tima u susretu polufinala Lige Evrope nad Šahtjorom (5:0).

Tako će Italijani, prvi put posle sezone 2009/10 igrati u jednom evropskom finalu, a protivnik u petak 21. avgusta biće im ekipa Sevilje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Do finala smo došlo pobedom nad snažnom ekipom, neka vas rezultat ne zavara. Bili smo dobri, nismo im dozvolili da igraju kako su želeli. Momci su igrali baš onako kako treba igrati evropsku utakmicu“, kaže Konte.

PROČITAJTE JOŠ: „Petarda“ Intera protiv Ukrajinaca za pretnju Sevilji

Uspeh je posebno veći ako se ima u vidu da u Interu ima dosta mladih igrača. I finale će za njih biti nešto posebno.

„Mnogi naši igrači igraju meč ovog značaja po prvi put u karijeri. Sevilja ima veliko iskustvo, osvajali su takmičenje nekoliko puta. Ipak, spremni smo da damo sve da obradujemo naše navijače. Trebalo bi da su ponosni na ove momke jer uvek daju sve od sebe“, dodao je trener nero-azura.

Dvostruki strelac, Lautaro Martines kaže da su igrači spremni za petak.

„Bila je ovo neverovatna noć, nešto o čemu smo samo sanjali. Pokazali smo da je Inter spreman za velika dela, spremni smo za finale. Sevilja je vrlo jak tim, dobro ćemo se pripremiti, ali pre svega treba se oporaviti od ovog meča. Daćemo sve da osvojimo trofej“, kaže Argentinac.

Mladi Nikolo Barela je asistirao kod vodećeg gola.

„Trener Konte me je unapredio kao igrača. oslanjao sam se raanije na čist instinkt, sad uvek znam šta treba da radim u svakoj prilici. Radio sam i na tome da smanjim broj kartona. Pokazali smo odlučnost, ali i to da možemo da igramo dobar fudbal. Iskoristili smo šanse, a greške koje smo pravili smo analizirali i sveli ih na minimum“, zaključio je Barela.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar