Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Lester je 2016. godine bio apsolutni hit i ekipa za koju je navijala čitava fudbalska javnost, a neke od glavnih "poluga" Klaudija Ranijerija i u 2021. igraju na vrhunskom nivou.

PROČITAJTE JOŠ...

Najbolji primeri su Ngolo Kante i Rijad Marez, zvezde Čelsija, odnosno Mančester sitija.

„Plavci“ iz Londona su u dva meča razbili Real iz Madrida, ukupnim rezultatom 3:1 prošli u borbu za trofej, a jedan od najvažnijih faktora bio je upravo Kante. Od dolaska iz redova „lisica“ Kante je postao nezamenljiv u veznom redu Čelsija, i utisak je da iz godine u godinu diže formu, pa je protiv Madriđana odigrao gotovo savršeno, maltene sam zatvorio sve prilaze golu i na sjajan način dirigovao defanzivnim delom tima Tomasa Tuhela.

U sezoni 2020/2021 nije uspeo da postigne gol, ali je zato dao dovoljno razloga da bude uvršten u razgovore o najboljem igraču na poziciji zadnjeg veznog na planeti.

Ujedno, sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu u sezoni 2016/17, dva FA kupa, Ligu Evrope 2018/2019…

Pored Kantea, u Čelsiju je ozbiljnu ulogu u izbacivanju Reala imao i Ben Čilvel. Čilvel je protiv Reala odigrao oba meča kao levi vezni fudbaler, i predstavljao je tokom dvomeča nerešivu enigmu za odbranu „kraljevskog kluba“.

Interesantno je da je pre ovog dvomeča Čilvel istakao da je upravo mogućnost igranja utakmica kao što je polufinale Lige šampiona bio glavni razlog iz kog je odlučio da Lester zameni Londonom. Malo je nedostajalo i da dobije konkretne zasluge za plasman u finale, pošto je nakon jednog duela sa Karvahalom pao, ali nije bilo penala, iako ga je Karvahal odgurnuo.

Sa druge strane u finalu Lige šampiona će se naći Rijad Marez. Alžirac je protiv Pari Sen Žermena od četiri gola Sitija postigao tri od ukupno 14 golova koliko je postigao od početka sezone. Ako na to dodamo i sedam asistencija na 45 utakmica, jasno je da je Marez jedan od najvažnijih fudbalera u zamislima Pepa Gvardiole.

Sa Sitijem je osvojio titulu 2018/2019, FA kup iste sezone, tri Liga kupa uzastopno, kao i Komjuniti šild 2018. godine.

No, nisu oni jedini koji blistaju. Andrej Kramarić je po odlasku iz Lestera postao prva zvezda Hofenhajma, sa ovom ekipom je uspeo da se domogne „nokaut faze“, ali su tamo poraženi od Moldea ukupnim rezultatom 5:2.

Sa druge strane, ni Lester nije ostao bez ikakve pomoći, pošto su golman Kasper Šmajhel i napadač Džejmi Vardi i u sezoni 2020/2021 glavne uzdanice Brendana Rodžersa i među najzaslužnijima za to što se Lester vratio u sam vrh Premijer lige, pa je sve izvesnije da će zaigrati u Ligi šampiona naredne sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar